Snitel din piept de pasare

Mod de preparare: Se scoate pieptul de la un pui sau pasari tinere.Se bat bucatile pe fund ca snitelu si se das are.Se pune peste fiecare o bucatica de unt,de la gheata(deci foarte tare),se face carnea sul si se fixeaza cu o scobitoare. Bucatile de piept astfel rulate se dau prin faina ,ou si se prajesc in untura multa ,ferbinte la foc iute.Se servesc imediat ce sunt gata asfel incat bucatica de unt dinauntru ruloului sa nu fie complet topit.Se servesc cu legume asortate.
Ingrediente - pentru 8 snitele:
2 piepti mari de pui care se vor imparti fiecare in cate 4 bucati
8 felii subtiri de sunca (in cazul meu "prosciutto" de la socru-meu, pt. noi alta sunca nu exista)
8 felii de cascaval
2 oua
faina
pesmet
sare, piper
ulei pentru prajit
Mod de preparare: Bucatile de piept de pui se bat cu ciocanul de carne aplatizandu-se, eu fac aceasta operatie printr-o punga in care pliez pieptul - o carne foarte frageda care se "imprastie" daca nu e protejata. Se condimenteaza cu sare si piper (am folosit un amestec de piper negru, alb si rosu, proaspat rasnit):

Pe fiecare bucata astfel pregatita se pune o felie de sunca:

Se pliaza bucata in doua, acoperind cascavalul. Se poate fixa cu scobitori, eu insa prefer sa bat marginile usor cu ciocanul de carne, "sigiland" astfel umplutura in interior:
Fiecare bucata se tavaleste prin faina, apoi prin ouale batute cu putina sare:
Se da prin pesmet, cu grija sa fie foarte bine acoperit si se preseaza usor pesmetul pe bucata de carne, insistand pe margini:
Se prajesc in ulei incins din abundenta si cand sunt rumene aurii pe ambele parti se scot pe hartie absorbanta:
Se servesc cu o garnitura si/sau salata la alegere, fiica-mea a insistat pe langa salata verde si pentru cartofi prajiti si am zis da, cate o data merge!
sursa - http://www.retetecalamama.ro
Piept de pui cordon bleu
Denumirea de "cordon bleu" este legata de costumatia purtata de bucatarii francezi, care, odata ce atingeau rangul de maestru, purtau un codon albastru ce ii distingea de personalul inferior al bucatariei (un fel de "centura neagra in bucatarie).
(Varianta de denumire care circula in paralel, cea de "gordon bleu", este gresita si nu inseamna nimic - o falsa pretiozitate si un nonsens.)
(Varianta de denumire care circula in paralel, cea de "gordon bleu", este gresita si nu inseamna nimic - o falsa pretiozitate si un nonsens.)
Ingrediente - pentru 8 snitele:
2 piepti mari de pui care se vor imparti fiecare in cate 4 bucati
8 felii subtiri de sunca (in cazul meu "prosciutto" de la socru-meu, pt. noi alta sunca nu exista)
8 felii de cascaval
2 oua
faina
pesmet
sare, piper
ulei pentru prajit
Mod de preparare: Bucatile de piept de pui se bat cu ciocanul de carne aplatizandu-se, eu fac aceasta operatie printr-o punga in care pliez pieptul - o carne foarte frageda care se "imprastie" daca nu e protejata. Se condimenteaza cu sare si piper (am folosit un amestec de piper negru, alb si rosu, proaspat rasnit):








sursa - http://www.retetecalamama.ro
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu