Pate de ficat
Ingrediente: un ficat (pasare,porc,vital,proximativ 300g),o ceasca de lapte (facultativ),2 galbenusuri,100g unt proaspat,1 lingura de unt topit,100g aspic.
Mod de preparare: Se spala ficatul,se curata cu grija sa nu ramana nici o forma de fiere,care poate amara pateul.Ca sa fie alb, se tine ficatul cateva ore in lapte.Se pune la fiert intr-o cratita apa cu sare.Cand apa clocoteste,se da drumu ficatului si se lasa sa fiarba vreo 10 minute.Se incearca daca este gata apasand cu o furculita in partea mai groasa a ficatului;daca nu iese sange sau apa inrosita ,ficatul este sufficient de fiert.Se da cratita cu tot la o parte ,se acopera si se lasa sa se raceasaca in apa.
Cand s-a racit se scurge bine apa,se taie din mijloc 2-3 felii ,frumoase,de ficat,care se vor lasa intregi in pate,iar restul se da prin sita ,impreuna cu 2 galbenusuri rascoapte.
Se pune pasta intr-un craston si se freaca bine impreuna cu o bucata de unt proaspat pse face ca o alifie.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu