Placinta cu cartofi (varza )
Timp de preparare:
90 minute (complexitate medie)
Ingrediente:
1 kg cartofi , 1 kg faina de calitate superioara, sare , ulei .
Mod de preparare:
90 minute (complexitate medie)
Ingrediente:
1 kg cartofi , 1 kg faina de calitate superioara, sare , ulei .
Mod de preparare:
Umplutura : Cartofii curatati se fierb in apa cu sare . Se face un pireu cu putin ulei si se potriveste de sare. Se lasa sa se raceasca.
Faina se amesteca cu 1 lingurita rasa sare si apa calduta cit cuprinde sa fie o coca moale. Se framinta bine-bine 20 de min , timp in care se adauga 30 ml ulei ca la maioneza. Aluatul se rastoarna pe masa presarata cu faina si se portioneaza in bucati cit un mar care se lasa la dospit 15 min . Se ia o bucata , se preseaza putin cu mina , se unge toata foaia cu ulei si apoi sa intinde cu mina cit se poate de subtire. Pe o margine a foi intinse se aseaza un rind de piure, se ruleaza foaia si se stringe in forma de spirala (rotund).Se apasa cu mina pina se face de forma tigai . Se incinge uleiul si se coace pe ambele parti.
Se poate umple si cu varza calita dar numai cu varza murata pt iarna , nu cu varza proaspata calita !
Faina se amesteca cu 1 lingurita rasa sare si apa calduta cit cuprinde sa fie o coca moale. Se framinta bine-bine 20 de min , timp in care se adauga 30 ml ulei ca la maioneza. Aluatul se rastoarna pe masa presarata cu faina si se portioneaza in bucati cit un mar care se lasa la dospit 15 min . Se ia o bucata , se preseaza putin cu mina , se unge toata foaia cu ulei si apoi sa intinde cu mina cit se poate de subtire. Pe o margine a foi intinse se aseaza un rind de piure, se ruleaza foaia si se stringe in forma de spirala (rotund).Se apasa cu mina pina se face de forma tigai . Se incinge uleiul si se coace pe ambele parti.
Se poate umple si cu varza calita dar numai cu varza murata pt iarna , nu cu varza proaspata calita !
Placinta cu cartofi, varza sau branza
Timp de preparare:
2 ore (complexitate ridicata)
Ingrediente:
1 kg de faina
700 g cartofi
1 capatana varza murata
300 g telemea sau cas de oaie
1 lingurita rasa sare
apa calduta
30 ml ulei (pentru aluat)
ulei pentru prelucrat si copt
Mod de preparare:
Reteta dupa Sidy. Va multumesc!

2 ore (complexitate ridicata)
Ingrediente:
1 kg de faina
700 g cartofi
1 capatana varza murata
300 g telemea sau cas de oaie
1 lingurita rasa sare
apa calduta
30 ml ulei (pentru aluat)
ulei pentru prelucrat si copt
Mod de preparare:
Faina se amesteca impreuna cu sarea si cu apa calduta cit cuprinde sa fie o coca moale . Se framinta f .f . bine 20 de minute . In timp ce framinti , adaugi ca la maioneza uleiul .
Intre timp se curata si se fierb cartofii si se caleste varzataiata marunt( dupa ce a fost tinuta in apa la desarat).
Aluatul se rastoarna pe masa pe care am pus putina faina . Se portioneaza in bucati cit un mar si se lasa sa se odihneasca 15 minute .Se unge cite o foaie cu ulei , apoi se intinde cit de subtire se poate cu mina
Pe o margine a foi intinse subtire se pune un rind de cartofi ,varza calita sau brinza razuita, apoi se ruleaza foaia si se stringe in forma de spirala (rotund)
Se intinde putin cu facaletul , pina se face de dimensiunea tigaii in care le coacem.Se coc pe ambele parti pina se rumenesc frumos. Daca mai e nevoie se mai adauga ulei, dar putin.
Dupa ce s-au copt , cele cu brinza sau cu cartofi, pot fi unse deasupra cu putina smantina, inainte de a fi servite.
Pofta buna..
Intre timp se curata si se fierb cartofii si se caleste varzataiata marunt( dupa ce a fost tinuta in apa la desarat).
Aluatul se rastoarna pe masa pe care am pus putina faina . Se portioneaza in bucati cit un mar si se lasa sa se odihneasca 15 minute .Se unge cite o foaie cu ulei , apoi se intinde cit de subtire se poate cu mina
Pe o margine a foi intinse subtire se pune un rind de cartofi ,varza calita sau brinza razuita, apoi se ruleaza foaia si se stringe in forma de spirala (rotund)
Se intinde putin cu facaletul , pina se face de dimensiunea tigaii in care le coacem.Se coc pe ambele parti pina se rumenesc frumos. Daca mai e nevoie se mai adauga ulei, dar putin.
Dupa ce s-au copt , cele cu brinza sau cu cartofi, pot fi unse deasupra cu putina smantina, inainte de a fi servite.
Pofta buna..
Reteta dupa Sidy. Va multumesc!
Descriere:
Iubesc gastronomia, imi place sa calatoresc, sa fac multa miscare, sa citesc si nu in ultimul rind....sa-mi petrec cit mai mult timp in compania nepotelului meu drag si scump.
Mult, mult succes in realizarea blogului tau.
RăspundețiȘtergereBAFTA !