Omleta combinata
Ingrediente: 3-2 oua ,5 ciuperci,1 ardei gras sau rosu,rosii, 1ceapa cat o nuca, rosie sau verde,100 grame sunca (sau muschi tiganesc), sare, piper,100g cascaval.
Mod de preparare: se incinge bine tigaia de preferabil sa fie de tefal, se adauga sunca in fasii sau cuburi mici, jumatate din rosie, ciupercile felii subtiri, ardeii si ceapa julienne, se lasa sa se patrunda bine pana se formeaza un sos de la rosii, aredei si sunca. Intre timp bateti ouale ,adaugatle in tigaie si reduceti focul .Potriviti dupa gust cu sare si piper . Rumeniti omleta in tigaia acoperita.
Mod de preparare: se incinge bine tigaia de preferabil sa fie de tefal, se adauga sunca in fasii sau cuburi mici, jumatate din rosie, ciupercile felii subtiri, ardeii si ceapa julienne, se lasa sa se patrunda bine pana se formeaza un sos de la rosii, aredei si sunca. Intre timp bateti ouale ,adaugatle in tigaie si reduceti focul .Potriviti dupa gust cu sare si piper . Rumeniti omleta in tigaia acoperita.
Nota: Desprindeti cu o lingura de lemn marginea omletei pentru a permite oului moale, de deasupra, sa se scurga dededesubt, in partea incalzita a tigaii. Dupa ce s-a legat, puteti intoarce omleta folosind o farfurie sau capacul. Adaugati un strat de cascavalul dat in prealabil prin razatoarea cu dintii mici. Decorati cu rosia ramasa sau presarati un amestec de patrunjel cu marar verde.
Omleta se serveste ca atare, fierbinte sau la temperatura camerei, cu diverse salate sau muraturi.
”asubana” va ureaza pofta buna!Portii: 2
Timp de preparare: 15 minute
Friganele
Ingrediente: 4 felii de piine, 2 oua, 2 cani de lapte dulce sau batut, 50 gr unt sau ulei,
Pentru decor: 2 oua fierte,1 castravete proaspat ,ceapa rosie, rosie,cascaval ras,(se decaoreaza dupa imaginea de mai sus). Sos de rosii ,mustar, dulce sau picant.
Mod de preparare: Se pune intr-un castron laptele si in alt castron se pun ouale batute cu sare si piper. Feliile de piine se inmoaie in lapte, se dau prin oul batut si se pun intr-o tigaie cu untul la prajit, pina se rumenesc.Se servesc la mazare sau ca aperitiv.
Salata aperitiv ” asubana ”
Ingrediente: 4 rosii mari bine coapte ,1legatura de ceapa verde, un buchet de salata verde, atrdei iute proaspat, ardei gras,100g cascaval, 100g sunca presata dupa preferinata, busuioc verde.
Mod de preparare: se spala legumele la jet de apa rece, se taie marunt ceapa si salata (de preferat salata verde se rupe la mana), se asotreaza cu rosii la modul in care sunt asezate mai sus *( in forma de morisca intr-un singur sens), se toaca patratele sunca ,cascavalul si ardeiul gras de preferinta rosu,cel iute se curata de seminte si se taie rondele subtiri, se adauga dupa gust busiuoc verde,sare piper ,ulei de masline.
Branza picanta cu marar verde ” asubana ”
Ingrediente: 150g branza (oi,telemea,burduf,cas sarat dupa preferinte),ceapa verde sau uscata dupa gust,1 legatura de marar verde ,1 ardei iute proaspat,1 lingura ulei de masline, 2 rosii ,se condimenteaza dupa gust,.
Mode de preparare: se amesteca branza,(daca este cas dulce se da prin razatoare si se sareaza),ceapa,ardeiul si mararul se toaca marunt,se amesteca cu uleiul pana devine o pasta tartinabile,se orneaza cu rosii proaspete bine coapte.
* Se pot servi cu paine prajita - tartinute sau tip salata.
In curand sarmalutele mele
Portii: 2
Timp de preparare: 10 minute
”asubana” va ureaza pofta buna!
Salata aperitiv ” asubana ”
Ingrediente: 4 rosii mari bine coapte ,1legatura de ceapa verde, un buchet de salata verde, atrdei iute proaspat, ardei gras,100g cascaval, 100g sunca presata dupa preferinata, busuioc verde.
Mod de preparare: se spala legumele la jet de apa rece, se taie marunt ceapa si salata (de preferat salata verde se rupe la mana), se asotreaza cu rosii la modul in care sunt asezate mai sus *( in forma de morisca intr-un singur sens), se toaca patratele sunca ,cascavalul si ardeiul gras de preferinta rosu,cel iute se curata de seminte si se taie rondele subtiri, se adauga dupa gust busiuoc verde,sare piper ,ulei de masline.
Portii: 3- 4
Timp de preparare: 10 minute
”asubana” va ureaza pofta buna!
Branza picanta cu marar verde ” asubana ”
Ingrediente: 150g branza (oi,telemea,burduf,cas sarat dupa preferinte),ceapa verde sau uscata dupa gust,1 legatura de marar verde ,1 ardei iute proaspat,1 lingura ulei de masline, 2 rosii ,se condimenteaza dupa gust,.
Mode de preparare: se amesteca branza,(daca este cas dulce se da prin razatoare si se sareaza),ceapa,ardeiul si mararul se toaca marunt,se amesteca cu uleiul pana devine o pasta tartinabile,se orneaza cu rosii proaspete bine coapte.
* Se pot servi cu paine prajita - tartinute sau tip salata.
Portii: 2
Timp de preparare: 10 minute
”asubana” va ureaza pofta buna!
Ia sa vedem ce facem azi de gateala da la sorela....
RăspundețiȘtergere