Prajitura cu stafide
Mod de preparare: se freaca untul spuma se pune pe rand galbenusurile si zaharul.Dupa ce sunt bine frecate ,se adauga stafidele alese si usor date prin faina si migdalele curatite si taiate in lung ;apoi se pun cate putin alternative faina si albusurile spuma. Se toarna compozitia intr-o forma lunga bine unsa cu unt.Se coace la foc potrivit ;cat este gata se rastoarna si se taie felii,dupa ce sa racorit.

Pentrut blat: Margarina se freaca cu bine trei galbenusuri, 200 g de zahar si 3 linguri de cacao. Se adauga 200 g faina, praful de creştin si paharul de Lapte. Se unge o tava cu unt si se tapeteaza cu faina. Se adauga compozitia si se introduce la cuptor.
Galzura de bezea:Spuma se bat cele 3 albusuri cu 160 grame de zahar deasupra unui vas cu apa clocotita. Se pune Peste blatul rece. For o servire deosebita, se taie totul cu o forma rotunda.
Glazura de ciocolata:Se confruntă cu din 3 linguri de lapte, 200 g zahar, 2 linguri de cacao. Se fierbe putin si se adauga 50 g unt dupa îngrijire se mai fierbe inca 5 min. Se adauga Peste bezea fierbinte.
Prajitura cu cacao
O prajitura spornica, usor de preparat
Ingredinete reteta : cacao, coaja de lamaie, faina, margarina, oua, ulei, zahar pudra, zahar vanilat,Ingrediente: 6 oua, 1 1/2 cana faina, 1 1/2 cana zahar pudra, 4 linguri ulei, coaja si zeama de la 1 lamaie, 1 plic zahar vanilat, 4 linguri cacao, margarina pentru uns tava
Mod de preparare: Se bat albusurile de la cele 6 oua spuma tare impreuna cu zaharul pudra. Se adauga pe rand galbenusurile, faina si uleiul putin cate putin. Se adauga zeama si coaja de lamaie, zaharul vanilat si se amesteca usor de jos in sus, ca sa nu se lase compozitia. Se amesteca aluatul obtinut cu cacaoa. Se unge o tava de aragaz cu margarina si se tapeteaza cu faina, deasupra se pune compozitia cu cacao si se da la cuptor. Cand este gata, se lasa sa se raceasca si se pune pe deasupra zahar pudra.
Pofta buna !
Negreasa cu glazura de ciocolata
Un desert rafinat,
Ingrediente: 3 oua, 15 g margarina, 460 g zahar, 5 linguri de cacao, 200 g faina, 1 Praf de creştin, o mare Pahar de Lapte, 50 g unt
Mod de preparare:Pentrut blat: Margarina se freaca cu bine trei galbenusuri, 200 g de zahar si 3 linguri de cacao. Se adauga 200 g faina, praful de creştin si paharul de Lapte. Se unge o tava cu unt si se tapeteaza cu faina. Se adauga compozitia si se introduce la cuptor.
Galzura de bezea:Spuma se bat cele 3 albusuri cu 160 grame de zahar deasupra unui vas cu apa clocotita. Se pune Peste blatul rece. For o servire deosebita, se taie totul cu o forma rotunda.
Glazura de ciocolata:Se confruntă cu din 3 linguri de lapte, 200 g zahar, 2 linguri de cacao. Se fierbe putin si se adauga 50 g unt dupa îngrijire se mai fierbe inca 5 min. Se adauga Peste bezea fierbinte.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu