Friptura la tava
Mod de preparare: Se alege carnea macra de la pulpa sau de la coada.Se sareaza si se tine jumatate de ora.Se aseaza intr-o tava cu ceapa taiata felii subtiri si cu o lingura de untura.Se rumeneste pe o parte si de alta, apoi se toarna cateva linguri de apa si se tine sa fiarba acoperit 1-2 ore adaugand din cand in cand cate putina apa.Cand carnea este fragezita,se unge cu untura si se da la cuptor ,unde se tine descoperita pana rumeneste.Cand este gata se scoate se taie felii subtiri si se tine la cald.Intre timp se face repede sosul:se scurge grasimea din tava,iar in zeama care a ramas ,se adauga 1-2 linguri de apa si putin bullion de rosii.Se lasa sa se dea vreo cateva clocote,amestecand cu lingura,ca sa se ia toata rumeneala de pe fundul tavii.
Se serveste cu garniture de macaroane fierte si oparite cu unt sau cu cartofi.
Se serveste cu garniture de macaroane fierte si oparite cu unt sau cu cartofi.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu