Ingrediente: 5oua,1cana jumatate de zahar, 1cana jumatate faina, 1praf de copt, 1 pachet de unt, 2 linguri de cacaua, 1 punguta cu stafide,1 pumn de nuca taiat marunt sau sau macinat, 1 varf cutit de sare, 1 esenta vanilie, 1 plic zahar vanilat, coaja la o lamaie,
Mod de preparare: se separa galbenusurile de albusuri. Stafidele se lasa la muiat in esenta de vanilie pana se umfla, la fel se lasa si coaja de lamaie sa se moaie presurata cu zahar.Cele 5 galbenusuri se lasa intr-un vas separat cu untul si cu 2 linguri de zahar la cald pana se pregateste albusul spuma. Se adauga treptat restul de zahar si sarea.
*Galbenusurile se amesteca cu untul si cele 2 linguri de zahar pana se omogeneaza apoi se adauga
albusurile batute spuma si se inglobeaza cu faina in ploaie pana se formeaza o pasta, plicul de praf de copt se stinge in zeama de lamaie si se adauga in compozitie.
Se adauga coaja de lamaie lasata in prealabil la muiat in zahar , zaharul vanilat.O parte se amesteca cu cacaua (daca va pace sa iasa mai colorata adaugati mai multa cacaua) si nuca iar cealalta parte o amestecati cu stafidele.
Eu impart aceasta copozitie in 2 vase :
- unul il fac cu stafidele muiate in esenta de vanilie.
- altul cu cacaua, ciocolata apoi adaug nuca pisata.
- unul il fac cu stafidele muiate in esenta de vanilie.
- altul cu cacaua, ciocolata apoi adaug nuca pisata.
Portii: 2
Timp de preparare: 45 minute
asubana spunea...
Multumim pentru mesajele voastre frumoase si asteptam si retetele voastre....http://www.bucataras.ro/retete/chec-cu-nuca-si-stafide-asubana-18367.html
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu