Ingrdiente: 7 oua,o cana si jumatate de zahar,o cana si jumatate de faina cernuta,un plic zahar vanilat,doua lingurite cacao amara,miez nuca si stafide facultativ.
Mod de preparare:albusurile se bat spuma,la care se adaoga treptat zaharul si zaharul vanilat apoi se adaoga galbenusurile rand pe rand.Separat intr-un pahar facem un amestec din doua linguri ulei de floarea soarelui cu 6 linguri de apa fierbinte si adaugam la albusul il incorporam bine.se adaoga faina in ploaie. Luam un pic din compozitie si adugam cacao.Punem compozitia intr-o tava de chec sau ca in imagine in tava de ciambella unsa cu unt si tapetata cu faina.Deasupra adaugam compozitia de cacao asa cum ne place sa dea o forma feliei cand va fi taiata.Fructele se adaoga in compozitie ,dar nu prea multe sa nu ingreunez.
Nota: daca suntem alergici la nuci si stafide ,renuntam la ele.Se da la cuptorul incins la 180 de grade pana cand e gata.depinde de fiecare cuptor.Testul chibritului ,introducem chibritul si daca e uscat ,e gata.
* lasam sa se racesa ,daca am folosit tava tip ciambella intarcem checul si pulverizam zahar vanilat.
Daniela: Va urez pofta buna!

Multumim pentru mesajele voastre frumoase si asteptam si retetele voastre...http://www.bucataras.ro/retete/chec-pufos-retetele-danielei-18393.html
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu