Ingrediente: 2 portii piept de pui sau 500 g carne
tocata , 500 g cartofi, 2 vinete mari, 6 arei grasi, 8 rosii mari, 2 catei de usturoi, 6 linguri cu
ulei de masline, 200 ml smantana,150 g cascaval,cimbru,sare,piper,
Mod de preparare: eu
am facut pieptul pe lungime ca pentru gratar putin tras la tigaie semi facut ca
restul se termina in cuptor ,vinetele taie-le in felii pe lungime presarati
deasupra sare si lasati-le sa se scurga 15 minute, se pun pe gratar de abur
impreuna cu aredi intregi si se curata in prealabil de coaja si seminte si se
fac fasii, cartofii se fierb in coaja si putina sare si se lasa sa se raceasca,
apoi se taie rondele, la fel si rosiile se fac rondele si se lasa pe gratar
cateva minute sa se moaie putin se pot curata de coaja se lasa putin cu usturi
ras deasupra.Se stropesc legumele cu uleiul de masline.
Intr-un vas ena sau o tava gratinata se asaza in straturi un
rand de cartofi, unul de pipt de pui gratar, unul de vinete, ardei rosii sa
formati un strat placut de culori. Ultimul strat trebuie sa fie de cartofi. Faceti
un besamel (din ou cu faina sare,piper si smantana ,batute ca la omleta ) Asaza
deasupra cascavalul taiat felii sau dat prin razatoare,Potriveste
gustul de sare, piper si cimbru.
”asubana”va ureaza pofta buna!
Portii: 8
Timp de preparare: 60 minute
asubana spunea...
Multumim pentru mesajele voastre frumoase si asteptam si retetele voastre....
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu