Anul acesta am incercat sa fac ceva traditional si am avut
putine emotii pentru ca am avut o cantitate mai mare si imi era frica sa nu
cumva sa imi dea de gres...si uite cum mi-a iesit....mentionez ca am facut asta
in sezon de iarna..
Ingrediente:
- 4 bucati potrivite de slaninuta
- moare de pe varza (optional)
- 1l vin alb de masa
- 6 catei usturoi facuti mujdei, o parte de mujdei se pastreaza pentru uns slaninuta
- 1 lingurita boia dulce
- foi de dafin
- cimbru uscat
- sare mare de bucatarie
- piper boabe
Am ales 4 bucati de slaninuta care sa aiba si carnita pe ele, intr-o oala mai mare unde sa fie adaugate toate ingredientele mentionate mai sus si am acoperit cu suficenta apa pentru ca sa nu fiu nevoita sa invart in oala pentru ca nu este indicat ca se farama slaninuta.
Se face proba cu scobitoarea sau cu un bat de ala de frigarui.
Am scos slaninuta fiarta intr-o strecuratoare si am lasato sa se raceasca pe balcon intr-o tava pe un serveteșl de bucatarie.
Dupa ce s-a racit bine si s-a intarit slaninuta am unso cu mujdeiul de usturoi ramas, cu boia dulce, iute si 2 cu cimbru macinat chiar si patrunjel uscat da bine.Se lasa iarasi pe balcon pana dimineata cu cat sta mai mult cu atat se fac mai bune.
Astfel mi-au iesit 2 bucati cu boia,una iute,una dulce si 2 cu cimbru si usturoi.
Se feliaza si se servesc pe plaout traditional cu teleme,cas de oi sau braza sarata framantata, ceapa rosie si un paharel de tuica de casa binenteles.
Pofta buna!
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu