Snitele din carne

Snitel din piept de pasare
Ingrediente: Pieptul de la 3 pui,60g unt,1 lingura de faina,1 ou,2 linguri de pesmet,2 linguri de untura,sare.
Mod de preparare: Se scoate pieptul de la un pui sau pasari tinere.Se bat bucatile pe fund ca snitelu si se das are.Se pune peste fiecare o bucatica de unt,de la gheata(deci foarte tare),se face carnea sul si se fixeaza cu o scobitoare. Bucatile de piept astfel rulate se dau prin faina ,ou si se prajesc in untura multa ,ferbinte la foc iute.Se servesc imediat ce sunt gata asfel incat bucatica de unt dinauntru ruloului  sa nu fie complet topit.Se servesc cu legume asortate.



Piept de pui cordon bleu

Denumirea de "cordon bleu" este legata de costumatia purtata de bucatarii francezi, care, odata ce atingeau rangul de maestru, purtau un codon albastru ce ii distingea de personalul inferior al bucatariei (un fel de "centura neagra in bucatarie).
(Varianta de denumire care circula in paralel, cea de "gordon bleu", este gresita si nu inseamna nimic - o falsa pretiozitate si un nonsens.)

Ingrediente - pentru 8 snitele:
2 piepti mari de pui care se vor imparti fiecare in cate 4 bucati
8 felii subtiri de sunca (in cazul meu "prosciutto" de la socru-meu, pt. noi alta sunca nu exista)
8 felii de cascaval
2 oua
faina
pesmet
sare, piper
ulei pentru prajit

Mod de preparare: Bucatile de piept de pui se bat cu ciocanul de carne aplatizandu-se, eu fac aceasta operatie printr-o punga in care pliez pieptul - o carne foarte frageda care se "imprastie" daca nu e protejata. Se condimenteaza cu sare si piper (am folosit un amestec de piper negru, alb si rosu, proaspat rasnit):
Pe fiecare bucata astfel pregatita se pune o felie de sunca:


Apoi felia de cascaval:
Se pliaza bucata in doua, acoperind cascavalul. Se poate fixa cu scobitori, eu insa prefer sa bat marginile usor cu ciocanul de carne, "sigiland" astfel umplutura in interior:
Fiecare bucata se tavaleste prin faina, apoi prin ouale batute cu putina sare:
Se da prin pesmet, cu grija sa fie foarte bine acoperit si se preseaza usor pesmetul pe bucata de carne, insistand pe margini:
Se prajesc in ulei incins din abundenta si cand sunt rumene aurii pe ambele parti se scot pe hartie absorbanta:
Se servesc cu o garnitura si/sau salata la alegere, fiica-mea a insistat pe langa salata verde si pentru cartofi prajiti si am zis da, cate o data merge!
sursa - 
http://www.retetecalamama.ro 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

” Mananci ca sa traiesti sau traiesti ca sa mananci ?”

Arhiva blog

1.Retete ”asubana” (1) 2.Retetele ”Danielei ” (1) afine (1) Babà (1) Bacon cu legume asortate gratinate la cuptor ” Retetele Danielei” (1) Bagnia caoda” Retetele Danielei” (1) Bautura miracol (1) Bilute de cocos ”Retetele Daniele” (1) Biscuiti (1) Bomboane Cocos (Rafaelo) (1) Branza de Vaci (1) Branza picanta cu marar verde ” asubana ” (1) Caprese”Retetele Danielei” (1) Chec cu banane simplu (1) Chec cu ciocolata si rom (1) Chec cu nuca si stafide ”asubana” (1) Chec pufos (1) Chec pufos ” Retetele Danielei” (1) Ciorbe de porc (1) Ciorbita rapida cu lapte prins (1) Clatite pufoase (1) Cornulete cu Marmelada (1) Cornuri (1) Cremsnit (1) De post: preparate si deserturi (1) Desert ” lapte de pasare” (1) Dieta cu supa de varza (1) Fasole scazuta (1) Friganele”asubana” (1) FRIGARUI DE ANANAS TRASE IN CIOCOLATA (1) Friptura de miel (1) Fripturi la tava (1) Gogosi (1) Gogosi rapide si economice ”asubana” (1) Iahnie de fasole (1) in alimentatie (1) in cosmetica si in practica farmaceutica. (1) Inghetata (1) la ricetta di Giallozafferano (2) Lissa`s Cakes: Ciocolata de casa (1) Mancarea chinezeasca perfecta (1) Minitarte cu fructe de sezon ”Retetele Danielei” (1) motive pentru care ar trebui sa consumati zilnic lamaie (1) Musaca din piept de pui cu legume la gratar ”asubana” (1) Muschiulet de porc in jar (1) Nu uita de micul dejun (1) Omleta combinata ”asubana” (1) Paine integrala (1) PAN DI SPAGNA (2) Pate - pasare (1) Pizza Margherita (1) Placinta cu cartofi (varza ) (1) Placinta impletita - Doamna Florescu (1) Plăcintă cu brânză (1) Poale in brau cu aluat pufos ” asubana (1) porc (1) Prajituri la cuptor (1) Preparate din varza (1) Pui intreg la cuptor umplut cu cartofi (1) Pui mezzancolle pe gratar si gata”Retetele Danielei” (1) Salata aperitiv ” asubana ” (1) Salate de fructe (1) Saratele (1) SARMALUTE LA CUPTOR IN VAS DE LUT (1) Scarita cu cartofi (1) Shaorma de pui la lipie ”asubana” (1) Siropul de macesi (1) Slaninuta de casa (1) Snitele din carne (1) Sticsuri „Retetele Danielei” (1) Taitei chinezesti cu piept de pui si legume (1) Telemea de vaca sfaramantata cu ceapa rosie (1) Terapia cu apa (1) Terapii Naturiste (1) Tipuri de peste (1) Tiramisu (1) Tort de cocos ”Retetele Daniel (1) Torturi (1) Trucurile voastre culinare (1) vital (1)

Elemente pentru decor ”asubana”

Bloguri pe care le urmaresc

Lista mea de bloguri

Creative Food/Culinary Art

STOP! Nu aveti voie sa treceti pe aici fara sa o salutati pe pisicuta Miha.Este suficent sa dati un clic pe langa ea ca sa ii atrageti atentia!:) Adopta o pisica