2.Retetele ”Danielei”

Ma numesc Daniela si vreu sa va prezint cateva din retetele mele, sper sa va placa!
Puteti adauga si voi o reteta aici sau de ce nu un comentariu......
Va multumesc!

I. Preparate din carne si legume,garnituri,salate,etc.

Pui mezzancolle pe gratar si gata
Ingrediente:mezzancolle la gratar:mezzancolle crude,nu semifierte,sare,lamaie.
Mod de preparare: se aseaza pe gratarul incins bine.Sant gata cand li se intoarce coada inspre cap,cand se strang.cate un minut pe fiecare parte.Se sareaza pe ambele parti.Se pot servi stropite cu lamaie.
Daniela: Va urez pofta buna!

Bacon cu legume asortate gratinate la cuptor
Ingrediente: bacon de magazin sau orice fel de carne care avem in casa si vrem sa o transformam intr/o reteta speciala, legume asortate, morcov,telina,ardei gras colorat.morcovii se dau un pic in clocot si telina f putin.
Mod de preparare: daca avem bacon deja cumparat il preparam cu legumele de mai sus .daca avem carne,mai intai o dam un pic la cuptor singura dupa care adaugam legumele.condimentam dupa gust dar cat mai natural.sare si ierburi aromatice si dam la cuptor pana carnea e patrunsa.
Inainte cu 5 minute gratinam cu pesmet si mai lasam pana cand pesmetul isi face datoria.
Daniela: Va urez pofta buna!

Bagnia caoda
Ingrediente:usturoi,lapte,unt,hamsii afumate la borcan in ulei.


Mod de preparare: Ingredientele sunt in functie de cat avem nevoie,deci secretul este cantitatea de usturoi,curatam cate capatini de usturoi vrem,patru,sase.le punem intr-o oala de inox si se acopera cu lapte mai gras.cu un deget deasupra.Se lasa la fiert la foc mic ca sa se fiarba bine usturoiul.este fiert cand il apasam cu o lingura si se zdrobeste usor.Adaugam o felie groasa de unt,si mestecam pana untul este absorbit dupa care punem hamsiile.daca punem prea multe iese f sarat,deci doua-trei linguri pline.Mai amestecam pana si acestea se topesc.Se paseaza cu blenderul.se servesc cu toate legumele in stare cruda taiate felii,fasii dupa bunul plac.se pot servi si cu cartofi fierti.

Daniela: Va urez pofta buna!
Caprese
Ingrediente: mozzarella,rosii,ceapa verde sau uscata,sare,ulei extra vergine,busuioc verde sau oregano verde sau uscat.
Mod de preparare: aseaza pe farfurie una langa alta alternand feliile dupa plac,rosu alb sau un rand rosu unul alb.se aseaza ceapa taiata fin ,eu in foto am adaugat si putina salata verde.se condimeteaza si se servste.se mai poate face si tip salata.totul depinde de imaginatie.
Daniela: Va urez pofta buna!

II.Desert-uri diverse (din creme,aluat,la rece la cald,etc.)

Sticsuri

Ingrediente500gr faina,250gr margarina,25 gr drojdie, un pahar lapte cald, sare
Mod de preparare: lasi drojia in lapte 20 min apoi adaogi la faina,framanti si pui margarina moale le tai imediat ,le ungi cu ou si pui deasupra ce vrei, le lasi la cuptor pana isi schimba culoarea
NOTA: cu o reteta ies 2 tavi.
Daniela: Va urez pofta buna!
Chec pufos
Ingrdiente:7 oua,o cana si jumatate de zahar,o cana si jumatate de faina cernuta,un plic zahar vanilat,doua lingurite cacao amara,miez nuca si stafide facultativ.
Mod de preparare:albusurile se bat spuma,la care se adaoga treptat zaharul si zaharul vanilat apoi se adaoga galbenusurile rand pe rand.Separat intr-un pahar facem un amestec din doua linguri ulei de floarea soarelui cu sase linguri de apa fierbinte si adaugam la albussi incorporam bine.se adaoga faina in ploaie.Luam un pic din compozitie si adugam cacao.Punem compozitia intr-o tava de chec sau ca in imagine in tava de ciambella unsa cu unt si tapetata cu faina.Deasupra adaugam compozitia de cacao asa cum ne place sa dea o forma feliei cand va fi taiata.Fructele se adaoga in compozitie ,dar nu prea multe sa nu ingreunez.
Nota: e reteta.daca suntem alergici la nuci si stafide ,renuntam la ele.Se da la cuptorul incins la 180 de grade pana cand e gata.depinde de fiecare cuptor.Testul chibritului ,introducem chibritul si daca e uscat ,e gata.
lasam sa se racesa ,daca am folosit tava tip ciambella intarcem checul si pulverizam zahar vanilat.
Daniela: Va urez pofta buna!


Minitarte cu fructe de sezon
Ingrdiente : aluat: 300grame de faina, 200 grame de margarina, 3 linguri de apa.
Mod de preparare: Se amesteca ingrdientele si se lasa la rece 30 minute, se tapeteaza forme de minitare,minitarte unse cu unt si tapetate cu faina. Se inteapa cu furculita si se dau la cuptor 30 min la 180 grade se la sa l racit.
Se umplu cu crema din comert si deasupra se decoreaza cu fructe dupa placerea gustului. Se ung cu gelatina dupa reteta de pe plic.
Daniela: Va urez pofta buna!


Tort de cocos  
Ingrediente: 250 grame fulgi de cocos, 250 grame de zahar,100 grame de faina, 50 grame de unt topit, 4 uoa,un plic praf de copt.
Mod de preparare: in galbenusuri si zahar facem o crema spumoasa, se adaoga faina in ploaie, cocos, unt topit, praf de copt si la urma albus spuma.Se adaoga putin cate putin albus la crema de galbenus si se amesteca de sus in jos.Se pune totul intr-o tava tapetata cu unt si faina si se da la cuptor 30 min la 180 grade
Daniela: Va urez pofta buna!

Bilute de cocos..

Reteta Italiana:125 gr fulgi de cocos,125 gr zahar,125 gr urda mai uscata.
Mod de preparare: amesteca toate si se formeaza bilute .se dau prin cocos.dupa preferinta putem pune in mijloc o aluna,un sfert de nuca, migdala.
Daniela: Va urez pofta buna!



4 comentarii:

  1. Multumesc sorela ca mi-ai dat acordul de a face publice retetele tale si trucuri secrete din bucataria ta.....mai astept noutati...

    RăspundețiȘtergere
  2. In curand am o surpriza pentru gospogine,mai am retete.....:),sunt singura ca sunteti curioase..

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna. foarte reusit si chiar apetisant blogul! felicitari si tineo tot asa cu papa bun bun!

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumim pentru mesajele voastre frumoase si asteptam si retetele voastre....

    RăspundețiȘtergere

” Mananci ca sa traiesti sau traiesti ca sa mananci ?”

Arhiva blog

1.Retete ”asubana” (1) 2.Retetele ”Danielei ” (1) afine (1) Babà (1) Bacon cu legume asortate gratinate la cuptor ” Retetele Danielei” (1) Bagnia caoda” Retetele Danielei” (1) Bautura miracol (1) Bilute de cocos ”Retetele Daniele” (1) Biscuiti (1) Bomboane Cocos (Rafaelo) (1) Branza de Vaci (1) Branza picanta cu marar verde ” asubana ” (1) Caprese”Retetele Danielei” (1) Chec cu banane simplu (1) Chec cu ciocolata si rom (1) Chec cu nuca si stafide ”asubana” (1) Chec pufos (1) Chec pufos ” Retetele Danielei” (1) Ciorbe de porc (1) Ciorbita rapida cu lapte prins (1) Clatite pufoase (1) Cornulete cu Marmelada (1) Cornuri (1) Cremsnit (1) De post: preparate si deserturi (1) Desert ” lapte de pasare” (1) Dieta cu supa de varza (1) Fasole scazuta (1) Friganele”asubana” (1) FRIGARUI DE ANANAS TRASE IN CIOCOLATA (1) Friptura de miel (1) Fripturi la tava (1) Gogosi (1) Gogosi rapide si economice ”asubana” (1) Iahnie de fasole (1) in alimentatie (1) in cosmetica si in practica farmaceutica. (1) Inghetata (1) la ricetta di Giallozafferano (2) Lissa`s Cakes: Ciocolata de casa (1) Mancarea chinezeasca perfecta (1) Minitarte cu fructe de sezon ”Retetele Danielei” (1) motive pentru care ar trebui sa consumati zilnic lamaie (1) Musaca din piept de pui cu legume la gratar ”asubana” (1) Muschiulet de porc in jar (1) Nu uita de micul dejun (1) Omleta combinata ”asubana” (1) Paine integrala (1) PAN DI SPAGNA (2) Pate - pasare (1) Pizza Margherita (1) Placinta cu cartofi (varza ) (1) Placinta impletita - Doamna Florescu (1) Plăcintă cu brânză (1) Poale in brau cu aluat pufos ” asubana (1) porc (1) Prajituri la cuptor (1) Preparate din varza (1) Pui intreg la cuptor umplut cu cartofi (1) Pui mezzancolle pe gratar si gata”Retetele Danielei” (1) Salata aperitiv ” asubana ” (1) Salate de fructe (1) Saratele (1) SARMALUTE LA CUPTOR IN VAS DE LUT (1) Scarita cu cartofi (1) Shaorma de pui la lipie ”asubana” (1) Siropul de macesi (1) Slaninuta de casa (1) Snitele din carne (1) Sticsuri „Retetele Danielei” (1) Taitei chinezesti cu piept de pui si legume (1) Telemea de vaca sfaramantata cu ceapa rosie (1) Terapia cu apa (1) Terapii Naturiste (1) Tipuri de peste (1) Tiramisu (1) Tort de cocos ”Retetele Daniel (1) Torturi (1) Trucurile voastre culinare (1) vital (1)

Elemente pentru decor ”asubana”

Bloguri pe care le urmaresc

Lista mea de bloguri

Creative Food/Culinary Art

STOP! Nu aveti voie sa treceti pe aici fara sa o salutati pe pisicuta Miha.Este suficent sa dati un clic pe langa ea ca sa ii atrageti atentia!:) Adopta o pisica