Torturi


 Pentru crema:
6 oua
700 ml lapte
6 linguri de zahar
1 lingurita amidon
esenta vanilie

Pentru blat:
4 oua
4 linguri zahar
4 linguri faina
2 linguri ulei
1 lingurita praf de copt
esenta de vanilie

Pentru caramel: 5 linguri zahar
Se caramelizeaza cele 5 linguri de zahar in cratita ( 22 cm diametru) in care vom prepara tortul. Cand zaharul a devenit lichid si a capatat o culoare aurie frumoasa, se da deoparte de pe foc si se intinde uniform pe fundul cratitei si putin pe peretii laterali. Se lasa la racit.

Se bat ouale cu zahar, se adauga amidonul, apoi laptele amestecat cu esenta de vanilie, putin cate putin, amestecand mereu. Compozitia obtinuta se toarna in cratita peste caramel si se da cuptor la foc mediu, pana crema incepe sa se inchege.
Intre timp preparam blatul. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza in continuare pana obtinem o spuma lucioasa ca pentru bezea. Galbenusurile frecate cu ulei si esenta de vanilie se toarna peste bezea si se incorporeaza usor, apoi punem si faina amestecata cu praful de copt. 
Turnam usor compozitia peste crema de zahar ars, usor inchegata si dam din nou la cuptor pana se rumeneste blatul. 
Se scoate cratita din cuptor si se lasa sa se racoreasca. Punem un platou peste cratita si cu o miscare ferma rasturnam tortul, fara a ridica deloc cratita. Lasam la racit, apoi dam la frigider de preferat peste noapte, daca nu, macar cateva ore.
Tortul se poate servi ca atare sau ornat cu frisca.

Pentru iubitorii de mere si aroma de scortisoara recomand si varianta cu mere. Desigur ca puteti face crema simpla fara blat. Daca va place crema de zahar ars, va va placea orice varianta, cu siguranta.

http://dulciurifeldefel.blogspot.com/2011/01/tort-cu-crema-de-zahar-ars.html



Tort ing-iang sau pruna biata :))
Ingreiente:
Pentru blat: 
1/4 pahar lapte
2 linguri unt
3/4pahar de faina
3 oua
3 galbenusuri
1 lingurita praf de copt
2/3 pahar de zahar
1/4 lingurita sare

Pentru crema :
400 ml. frisca 36 % i pachetel vanilie si zahar 2~3 linguri 
200 gr prune uscate fara samburi
100 gr alcool aromat poate fi visinata sau coniac 
Pentru finisare :
un pachet de cremole cu gust de ciocolata si 400 ml. lapte 
esenta de lichior cateva picaturi pentru aroma
nuca de cocos ~8 linguri


Mod de preparare :
Puneti la inmuiat prunele uscate in alcool pentru 5~6 ore.
Mixati ouale cu zaharul pana se mareste volumul de trei ori ( el trebuie sa devina ca o crema ) aproxemativ 10 minute.
Adaugati faina cu praful de copt ,cernand si dupa o amestecati cu atentie de sus in jos cu miscari circulare cu o spatula de lemn.
Incalziti aproape la temperatura de fierbere laptele cu untul ,luati de pe foc si adaugati in el cateva linguri din aluatul obtinut, omogenizati si il turnati in aluat.
Turnati aluatul itr-o tava unsa cu unt si infainata ,dati la cuptorul preaincalzit la 190 grade C pentru 20 de minute.
Ca sa scoateti usor blatul din tava o puneti pe cateva minute pe un prosop umezit cu apa rece .
Dupa ce sa copt blatul il puneti la racit pe un gratar si dupa asta il taiati in doua parti egale pe orizontala.

Crema :
Se bate frisca cu zahar dupa gust si vanilia pana se intareste apoi adaugati prunele scoase din alcool si taiate bucatele potrivite .
Ungeti cu crema ambele straturi de blat si le suprapuneti .le dati peste noapte la frigider si dupa le ungeti cu cremole preparat conform instructiilor de pe plic ornati tortul cu nuca de cocos. 



http://www.petitchef.ro
Cu acordul : Va multumim!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

” Mananci ca sa traiesti sau traiesti ca sa mananci ?”

Arhiva blog

1.Retete ”asubana” (1) 2.Retetele ”Danielei ” (1) afine (1) Babà (1) Bacon cu legume asortate gratinate la cuptor ” Retetele Danielei” (1) Bagnia caoda” Retetele Danielei” (1) Bautura miracol (1) Bilute de cocos ”Retetele Daniele” (1) Biscuiti (1) Bomboane Cocos (Rafaelo) (1) Branza de Vaci (1) Branza picanta cu marar verde ” asubana ” (1) Caprese”Retetele Danielei” (1) Chec cu banane simplu (1) Chec cu ciocolata si rom (1) Chec cu nuca si stafide ”asubana” (1) Chec pufos (1) Chec pufos ” Retetele Danielei” (1) Ciorbe de porc (1) Ciorbita rapida cu lapte prins (1) Clatite pufoase (1) Cornulete cu Marmelada (1) Cornuri (1) Cremsnit (1) De post: preparate si deserturi (1) Desert ” lapte de pasare” (1) Dieta cu supa de varza (1) Fasole scazuta (1) Friganele”asubana” (1) FRIGARUI DE ANANAS TRASE IN CIOCOLATA (1) Friptura de miel (1) Fripturi la tava (1) Gogosi (1) Gogosi rapide si economice ”asubana” (1) Iahnie de fasole (1) in alimentatie (1) in cosmetica si in practica farmaceutica. (1) Inghetata (1) la ricetta di Giallozafferano (2) Lissa`s Cakes: Ciocolata de casa (1) Mancarea chinezeasca perfecta (1) Minitarte cu fructe de sezon ”Retetele Danielei” (1) motive pentru care ar trebui sa consumati zilnic lamaie (1) Musaca din piept de pui cu legume la gratar ”asubana” (1) Muschiulet de porc in jar (1) Nu uita de micul dejun (1) Omleta combinata ”asubana” (1) Paine integrala (1) PAN DI SPAGNA (2) Pate - pasare (1) Pizza Margherita (1) Placinta cu cartofi (varza ) (1) Placinta impletita - Doamna Florescu (1) Plăcintă cu brânză (1) Poale in brau cu aluat pufos ” asubana (1) porc (1) Prajituri la cuptor (1) Preparate din varza (1) Pui intreg la cuptor umplut cu cartofi (1) Pui mezzancolle pe gratar si gata”Retetele Danielei” (1) Salata aperitiv ” asubana ” (1) Salate de fructe (1) Saratele (1) SARMALUTE LA CUPTOR IN VAS DE LUT (1) Scarita cu cartofi (1) Shaorma de pui la lipie ”asubana” (1) Siropul de macesi (1) Slaninuta de casa (1) Snitele din carne (1) Sticsuri „Retetele Danielei” (1) Taitei chinezesti cu piept de pui si legume (1) Telemea de vaca sfaramantata cu ceapa rosie (1) Terapia cu apa (1) Terapii Naturiste (1) Tipuri de peste (1) Tiramisu (1) Tort de cocos ”Retetele Daniel (1) Torturi (1) Trucurile voastre culinare (1) vital (1)

Elemente pentru decor ”asubana”

Bloguri pe care le urmaresc

Lista mea de bloguri

Creative Food/Culinary Art

STOP! Nu aveti voie sa treceti pe aici fara sa o salutati pe pisicuta Miha.Este suficent sa dati un clic pe langa ea ca sa ii atrageti atentia!:) Adopta o pisica