1.Retetele ”asubana”


Omleta combinata
Ingrediente: 3-2 oua ,5 ciuperci,1 ardei gras sau rosu,rosii, 1ceapa cat o nuca, rosie sau verde,100 grame sunca (sau muschi tiganesc), sare, piper,100g cascaval.
Mod de preparare: se incinge bine tigaia de preferabil sa fie de tefal, se adauga sunca in fasii sau cuburi mici, jumatate din rosie, ciupercile felii subtiri, ardeii si ceapa julienne, se lasa sa se patrunda bine pana se formeaza un sos de la rosii, aredei si sunca. Intre timp bateti ouale ,adaugatle in tigaie si reduceti focul .Potriviti dupa gust cu  sare si piper . Rumeniti omleta in tigaia acoperita.
Nota: Desprindeti cu o lingura de lemn marginea omletei pentru a permite oului moale, de deasupra, sa se scurga dededesubt, in partea incalzita a tigaii. Dupa ce s-a legat, puteti intoarce omleta folosind o farfurie sau capacul. Adaugati un strat de cascavalul dat in prealabil prin razatoarea cu dintii mici. Decorati cu rosia ramasa sau presarati un amestec de patrunjel cu marar verde.
Omleta se serveste ca atare, fierbinte sau la temperatura camerei, cu diverse salate sau muraturi.

    • Portii: 0Portii: 2
    • Timp de preparare Timp de preparare: 15 minute
 ”asubana” va ureaza pofta buna!

Friganele

Ingrediente: 4 felii de piine, 2 oua, 2 cani de lapte dulce sau batut, 50 gr unt sau ulei,

Pentru decor: 2 oua fierte,1 castravete proaspat ,ceapa rosie, rosie,cascaval ras,(se decaoreaza dupa imaginea de mai sus). Sos de rosii ,mustar, dulce sau picant.
Mod de preparareSe pune intr-un castron laptele si in alt castron se pun ouale batute cu sare si piper. Feliile de piine se inmoaie in lapte, se dau prin oul batut si se pun intr-o tigaie cu untul la prajit, pina se rumenesc.Se servesc la mazare sau ca aperitiv.

    • Portii: 0Portii: 2
    • Timp de preparare Timp de preparare: 10 minute
 ”asubana” va ureaza pofta buna!


Salata aperitiv ” asubana ”
Ingrediente: 4 rosii mari bine coapte ,1legatura  de ceapa verde, un buchet de salata verde, atrdei iute proaspat, ardei gras,100g cascaval, 100g sunca presata dupa preferinata, busuioc verde. 
Mod de preparare: se spala legumele la jet de apa rece, se taie marunt ceapa si salata (de preferat  salata verde se rupe la mana), se asotreaza cu rosii la modul in care sunt asezate mai sus *( in forma de morisca intr-un singur sens), se toaca patratele sunca ,cascavalul si ardeiul gras de preferinta rosu,cel iute se curata de seminte si se taie rondele subtiri, se adauga dupa gust busiuoc verde,sare piper ,ulei de masline.

    • Portii: 0Portii: 3- 4
    • Timp de preparare Timp de preparare: 10 minute
 ”asubana” va ureaza pofta buna!


Branza picanta cu marar verde  ” asubana ”
Ingrediente: 150g branza (oi,telemea,burduf,cas sarat dupa preferinte),ceapa verde sau uscata dupa gust,1 legatura de marar verde ,1 ardei iute proaspat,1 lingura ulei de masline, 2 rosii ,se condimenteaza dupa gust,.
Mode de preparare: se amesteca branza,(daca este cas dulce se da prin razatoare si se sareaza),ceapa,ardeiul si mararul se toaca marunt,se amesteca cu uleiul pana devine o pasta tartinabile,se orneaza cu rosii proaspete bine coapte.
* Se pot servi cu paine prajita - tartinute sau tip salata.

    • Portii: 0Portii: 2
    • Timp de preparare Timp de preparare: 10 minute
 ”asubana” va ureaza pofta buna!

In curand sarmalutele mele



Un comentariu:

” Mananci ca sa traiesti sau traiesti ca sa mananci ?”

Arhiva blog

1.Retete ”asubana” (1) 2.Retetele ”Danielei ” (1) afine (1) Babà (1) Bacon cu legume asortate gratinate la cuptor ” Retetele Danielei” (1) Bagnia caoda” Retetele Danielei” (1) Bautura miracol (1) Bilute de cocos ”Retetele Daniele” (1) Biscuiti (1) Bomboane Cocos (Rafaelo) (1) Branza de Vaci (1) Branza picanta cu marar verde ” asubana ” (1) Caprese”Retetele Danielei” (1) Chec cu banane simplu (1) Chec cu ciocolata si rom (1) Chec cu nuca si stafide ”asubana” (1) Chec pufos (1) Chec pufos ” Retetele Danielei” (1) Ciorbe de porc (1) Ciorbita rapida cu lapte prins (1) Clatite pufoase (1) Cornulete cu Marmelada (1) Cornuri (1) Cremsnit (1) De post: preparate si deserturi (1) Desert ” lapte de pasare” (1) Dieta cu supa de varza (1) Fasole scazuta (1) Friganele”asubana” (1) FRIGARUI DE ANANAS TRASE IN CIOCOLATA (1) Friptura de miel (1) Fripturi la tava (1) Gogosi (1) Gogosi rapide si economice ”asubana” (1) Iahnie de fasole (1) in alimentatie (1) in cosmetica si in practica farmaceutica. (1) Inghetata (1) la ricetta di Giallozafferano (2) Lissa`s Cakes: Ciocolata de casa (1) Mancarea chinezeasca perfecta (1) Minitarte cu fructe de sezon ”Retetele Danielei” (1) motive pentru care ar trebui sa consumati zilnic lamaie (1) Musaca din piept de pui cu legume la gratar ”asubana” (1) Muschiulet de porc in jar (1) Nu uita de micul dejun (1) Omleta combinata ”asubana” (1) Paine integrala (1) PAN DI SPAGNA (2) Pate - pasare (1) Pizza Margherita (1) Placinta cu cartofi (varza ) (1) Placinta impletita - Doamna Florescu (1) Plăcintă cu brânză (1) Poale in brau cu aluat pufos ” asubana (1) porc (1) Prajituri la cuptor (1) Preparate din varza (1) Pui intreg la cuptor umplut cu cartofi (1) Pui mezzancolle pe gratar si gata”Retetele Danielei” (1) Salata aperitiv ” asubana ” (1) Salate de fructe (1) Saratele (1) SARMALUTE LA CUPTOR IN VAS DE LUT (1) Scarita cu cartofi (1) Shaorma de pui la lipie ”asubana” (1) Siropul de macesi (1) Slaninuta de casa (1) Snitele din carne (1) Sticsuri „Retetele Danielei” (1) Taitei chinezesti cu piept de pui si legume (1) Telemea de vaca sfaramantata cu ceapa rosie (1) Terapia cu apa (1) Terapii Naturiste (1) Tipuri de peste (1) Tiramisu (1) Tort de cocos ”Retetele Daniel (1) Torturi (1) Trucurile voastre culinare (1) vital (1)

Elemente pentru decor ”asubana”

Bloguri pe care le urmaresc

Lista mea de bloguri

Creative Food/Culinary Art

STOP! Nu aveti voie sa treceti pe aici fara sa o salutati pe pisicuta Miha.Este suficent sa dati un clic pe langa ea ca sa ii atrageti atentia!:) Adopta o pisica