De post: preparate si deserturi

                                                Meniu de post 

Ruladă cu ciuperci şi măsline




Ingrediente
un kg ciuperci
200 g margarină
200 g pesmet
2 legături ceapă
o legătură mărar
o legătură pătrunjel
200 g măsline fără sâmburi
sare, piper
3-4 linguri ulei de măsline
Mod de preparare
Se curăţă ciupercile de pieliţe şi se trec prin câteva jeturi de apă. După ce s-au scurs, se taie mărunt, împreună cu ceapa, şi se călesc în uleiul de măsline.
După ce s-au călit, se amestecă cu verdeaţa tocată mărunt, cu pesmetul şi cu margarina şi se condimentează cu sare şi piper, după gust.
Compoziţia se toarnă în tava tapetată cu hârtie pentru copt, se adaugă măslinele şi se bagă în cuptorul încălzit în prealabil.
Se lasă în cuptor aproximativ  60 de minute iar după ce s-a copt, se dă la rece. Rulada de ciuperci se serveşte la aperitiv, ornată cu salată verde şi fâşii de ardei roşu.
Preparare : 40 minute
Coacere:  60 minute
Ingrediente - pentru 4-6 porţii

Jofre de biscuiti


Ingrediente:
un kg biscuiţi de post
200 g zahăr
un pachet margarină
200 ml apă
200 g cacao
un praf de sare
150 g stafide
50 g migdale măcinate
200 g nucă măcinată
o esenţă de rom
coajă rasă de la o lămâie
coaja rasă de la o portocală
un plic de zahăr vanilat
Mod de preparare:
Pentru început, se pun într-o cratiţă margarina, zahărul, cacao, apa, vanilia, coaja de portocală şi de lămâie şi se lasă să fiarbă la foc potrivit, până capătă consistenţa unui sirop foarte bine legat.
Compoziţia fiartă se lasă câteva minute să se răcească la temperatura camerei iar, între timp, se macină biscuiţii, nuca şi migdalele.
În compoziţia fiartă, se pun biscuiţii, nuca şi migdalele măcinate şi se amestecă uşor. Se pun stafidele, esenţa de rom şi un parf de sare.
Compoziţia se toarnă într-o tavă tapetată cu folie de plastic şi se lasă aproximativ 1-2 ore la rece. Se serveşte pudrată cu cacao.
Timp de preparare: 50 minute
Ingrediente pentru: 6-8 porţii

Sursa: PortalSM ( retete preluate)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

” Mananci ca sa traiesti sau traiesti ca sa mananci ?”

Arhiva blog

1.Retete ”asubana” (1) 2.Retetele ”Danielei ” (1) afine (1) Babà (1) Bacon cu legume asortate gratinate la cuptor ” Retetele Danielei” (1) Bagnia caoda” Retetele Danielei” (1) Bautura miracol (1) Bilute de cocos ”Retetele Daniele” (1) Biscuiti (1) Bomboane Cocos (Rafaelo) (1) Branza de Vaci (1) Branza picanta cu marar verde ” asubana ” (1) Caprese”Retetele Danielei” (1) Chec cu banane simplu (1) Chec cu ciocolata si rom (1) Chec cu nuca si stafide ”asubana” (1) Chec pufos (1) Chec pufos ” Retetele Danielei” (1) Ciorbe de porc (1) Ciorbita rapida cu lapte prins (1) Clatite pufoase (1) Cornulete cu Marmelada (1) Cornuri (1) Cremsnit (1) De post: preparate si deserturi (1) Desert ” lapte de pasare” (1) Dieta cu supa de varza (1) Fasole scazuta (1) Friganele”asubana” (1) FRIGARUI DE ANANAS TRASE IN CIOCOLATA (1) Friptura de miel (1) Fripturi la tava (1) Gogosi (1) Gogosi rapide si economice ”asubana” (1) Iahnie de fasole (1) in alimentatie (1) in cosmetica si in practica farmaceutica. (1) Inghetata (1) la ricetta di Giallozafferano (2) Lissa`s Cakes: Ciocolata de casa (1) Mancarea chinezeasca perfecta (1) Minitarte cu fructe de sezon ”Retetele Danielei” (1) motive pentru care ar trebui sa consumati zilnic lamaie (1) Musaca din piept de pui cu legume la gratar ”asubana” (1) Muschiulet de porc in jar (1) Nu uita de micul dejun (1) Omleta combinata ”asubana” (1) Paine integrala (1) PAN DI SPAGNA (2) Pate - pasare (1) Pizza Margherita (1) Placinta cu cartofi (varza ) (1) Placinta impletita - Doamna Florescu (1) Plăcintă cu brânză (1) Poale in brau cu aluat pufos ” asubana (1) porc (1) Prajituri la cuptor (1) Preparate din varza (1) Pui intreg la cuptor umplut cu cartofi (1) Pui mezzancolle pe gratar si gata”Retetele Danielei” (1) Salata aperitiv ” asubana ” (1) Salate de fructe (1) Saratele (1) SARMALUTE LA CUPTOR IN VAS DE LUT (1) Scarita cu cartofi (1) Shaorma de pui la lipie ”asubana” (1) Siropul de macesi (1) Slaninuta de casa (1) Snitele din carne (1) Sticsuri „Retetele Danielei” (1) Taitei chinezesti cu piept de pui si legume (1) Telemea de vaca sfaramantata cu ceapa rosie (1) Terapia cu apa (1) Terapii Naturiste (1) Tipuri de peste (1) Tiramisu (1) Tort de cocos ”Retetele Daniel (1) Torturi (1) Trucurile voastre culinare (1) vital (1)

Elemente pentru decor ”asubana”

Bloguri pe care le urmaresc

Lista mea de bloguri

Creative Food/Culinary Art

STOP! Nu aveti voie sa treceti pe aici fara sa o salutati pe pisicuta Miha.Este suficent sa dati un clic pe langa ea ca sa ii atrageti atentia!:) Adopta o pisica