Meniu de post
Ruladă cu ciuperci şi măsline
Ingrediente
un kg ciuperci
200 g margarină200 g pesmet
2 legături ceapă
o legătură mărar
o legătură pătrunjel
200 g măsline fără sâmburisare, piper3-4 linguri ulei de măsline
Mod de preparare
Se curăţă ciupercile de pieliţe şi se trec prin câteva jeturi de apă. După ce s-au scurs, se taie mărunt, împreună cu ceapa, şi se călesc în uleiul de măsline.
După ce s-au călit, se amestecă cu verdeaţa tocată mărunt, cu pesmetul şi cu margarina şi se condimentează cu sare şi piper, după gust.Compoziţia se toarnă în tava tapetată cu hârtie pentru copt, se adaugă măslinele şi se bagă în cuptorul încălzit în prealabil.
Se lasă în cuptor aproximativ 60 de minute iar după ce s-a copt, se dă la rece. Rulada de ciuperci se serveşte la aperitiv, ornată cu salată verde şi fâşii de ardei roşu.Preparare : 40 minute
Coacere: 60 minuteIngrediente - pentru 4-6 porţiiIngrediente:
un kg biscuiţi de post
200 g zahăr
un pachet margarină
200 ml apă
200 g cacao
un praf de sare
150 g stafide50 g migdale măcinate200 g nucă măcinatăo esenţă de romcoajă rasă de la o lămâiecoaja rasă de la o portocalăun plic de zahăr vanilat
un pachet margarină
200 ml apă
200 g cacao
un praf de sare
150 g stafide50 g migdale măcinate200 g nucă măcinatăo esenţă de romcoajă rasă de la o lămâiecoaja rasă de la o portocalăun plic de zahăr vanilat
Mod de preparare:
Pentru început, se pun într-o cratiţă margarina, zahărul, cacao, apa, vanilia, coaja de portocală şi de lămâie şi se lasă să fiarbă la foc potrivit, până capătă consistenţa unui sirop foarte bine legat.
Compoziţia fiartă se lasă câteva minute să se răcească la temperatura camerei iar, între timp, se macină biscuiţii, nuca şi migdalele.În compoziţia fiartă, se pun biscuiţii, nuca şi migdalele măcinate şi se amestecă uşor. Se pun stafidele, esenţa de rom şi un parf de sare.Compoziţia se toarnă într-o tavă tapetată cu folie de plastic şi se lasă aproximativ 1-2 ore la rece. Se serveşte pudrată cu cacao.Timp de preparare: 50 minute
Ingrediente pentru: 6-8 porţiiSursa: PortalSM ( retete preluate)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu