Placinta cu cartofi (varza ),branza


Placinta cu cartofi (varza )

Timp de preparare: 
90 minute (complexitate medie) 

Ingrediente: 
1 kg cartofi , 1 kg faina de calitate superioara, sare , ulei .

Mod de preparare:

Umplutura : Cartofii curatati se fierb in apa cu sare . Se face un pireu cu putin ulei si se potriveste de sare. Se lasa sa se raceasca. 
Faina se amesteca cu 1 lingurita rasa sare si apa calduta cit cuprinde sa fie o coca moale. Se framinta bine-bine 20 de min , timp in care se adauga 30 ml ulei ca la maioneza. Aluatul se rastoarna pe masa presarata cu faina si se portioneaza in bucati cit un mar care se lasa la dospit 15 min . Se ia o bucata , se preseaza putin cu mina , se unge toata foaia cu ulei si apoi sa intinde cu mina cit se poate de subtire. Pe o margine a foi intinse se aseaza un rind de piure, se ruleaza foaia si se stringe in forma de spirala (rotund).Se apasa cu mina pina se face de forma tigai . Se incinge uleiul si se coace pe ambele parti. 
Se poate umple si cu varza calita dar numai cu varza murata pt iarna , nu cu varza proaspata calita !

Placinta cu cartofi, varza sau branza

Timp de preparare: 
2 ore (complexitate ridicata) 

Ingrediente: 
1 kg de faina
700 g cartofi
1 capatana varza murata
300 g telemea sau cas de oaie
1 lingurita rasa sare
apa calduta
30 ml ulei (pentru aluat)
ulei pentru prelucrat si copt


Mod de preparare:

Faina se amesteca impreuna cu sarea si cu apa calduta cit cuprinde sa fie o coca moale . Se framinta f .f . bine 20 de minute . In timp ce framinti , adaugi ca la maioneza uleiul .
Intre timp se curata si se fierb cartofii si se caleste varzataiata marunt( dupa ce a fost tinuta in apa la desarat).
Aluatul se rastoarna pe masa pe care am pus putina faina . Se portioneaza in bucati cit un mar si se lasa sa se odihneasca 15 minute .Se unge cite o foaie cu ulei , apoi se intinde cit de subtire se poate cu mina
Pe o margine a foi intinse subtire se pune un rind de cartofi ,varza calita sau brinza razuita, apoi se ruleaza foaia si se stringe in forma de spirala (rotund)
Se intinde putin cu facaletul , pina se face de dimensiunea tigaii in care le coacem.Se coc pe ambele parti pina se rumenesc frumos. Daca mai e nevoie se mai adauga ulei, dar putin.
Dupa ce s-au copt , cele cu brinza sau cu cartofi, pot fi unse deasupra cu putina smantina, inainte de a fi servite.
Pofta buna..
 

Reteta dupa
Sidy. Va multumesc! 



Descriere:
Iubesc gastronomia, imi place sa calatoresc, sa fac multa miscare, sa citesc si nu in ultimul rind....sa-mi petrec cit mai mult timp in compania nepotelului meu drag si scump.  

Un comentariu:

Conectaţi-vă

” Mananci ca sa traiesti sau traiesti ca sa mananci ?”

A apărut o eroare în acest obiect gadget

Arhiva blog

1.Retete ”asubana” (1) 2.Retetele ”Danielei ” (1) afine (1) Babà (1) Bacon cu legume asortate gratinate la cuptor ” Retetele Danielei” (1) Bagnia caoda” Retetele Danielei” (1) Bautura miracol (1) Bilute de cocos ”Retetele Daniele” (1) Biscuiti (1) Bomboane Cocos (Rafaelo) (1) Branza de Vaci (1) Branza picanta cu marar verde ” asubana ” (1) Caprese”Retetele Danielei” (1) Chec cu banane simplu (1) Chec cu ciocolata si rom (1) Chec cu nuca si stafide ”asubana” (1) Chec pufos (1) Chec pufos ” Retetele Danielei” (1) Ciorbe de porc (1) Ciorbita rapida cu lapte prins (1) Clatite pufoase (1) Cornulete cu Marmelada (1) Cornuri (1) Cremsnit (1) De post: preparate si deserturi (1) Desert ” lapte de pasare” (1) Dieta cu supa de varza (1) Fasole scazuta (1) Friganele”asubana” (1) FRIGARUI DE ANANAS TRASE IN CIOCOLATA (1) Friptura de miel (1) Fripturi la tava (1) Gogosi (1) Gogosi rapide si economice ”asubana” (1) Iahnie de fasole (1) in alimentatie (1) in cosmetica si in practica farmaceutica. (1) Inghetata (1) la ricetta di Giallozafferano (2) Lissa`s Cakes: Ciocolata de casa (1) Mancarea chinezeasca perfecta (1) Minitarte cu fructe de sezon ”Retetele Danielei” (1) motive pentru care ar trebui sa consumati zilnic lamaie (1) Musaca din piept de pui cu legume la gratar ”asubana” (1) Muschiulet de porc in jar (1) Nu uita de micul dejun (1) Omleta combinata ”asubana” (1) Paine integrala (1) PAN DI SPAGNA (2) Pate - pasare (1) Pizza Margherita (1) Placinta cu cartofi (varza ) (1) Placinta impletita - Doamna Florescu (1) Plăcintă cu brânză (1) Poale in brau cu aluat pufos ” asubana (1) porc (1) Prajituri la cuptor (1) Preparate din varza (1) Pui intreg la cuptor umplut cu cartofi (1) Pui mezzancolle pe gratar si gata”Retetele Danielei” (1) Salata aperitiv ” asubana ” (1) Salate de fructe (1) Saratele (1) SARMALUTE LA CUPTOR IN VAS DE LUT (1) Scarita cu cartofi (1) Shaorma de pui la lipie ”asubana” (1) Siropul de macesi (1) Slaninuta de casa (1) Snitele din carne (1) Sticsuri „Retetele Danielei” (1) Taitei chinezesti cu piept de pui si legume (1) Telemea de vaca sfaramantata cu ceapa rosie (1) Terapia cu apa (1) Terapii Naturiste (1) Tipuri de peste (1) Tiramisu (1) Tort de cocos ”Retetele Daniel (1) Torturi (1) Trucurile voastre culinare (1) vital (1)

Elemente pentru decor ”asubana”

Bloguri pe care le urmaresc

S-ar putea sa va placa

Lista mea de bloguri

Creative Food/Culinary Art

STOP! Nu aveti voie sa treceti pe aici fara sa o salutati pe pisicuta Miha.Este suficent sa dati un clic pe langa ea ca sa ii atrageti atentia!:) Adopta o pisica