Siropul de macesi,afine

SIROP DE AFINE
Siropul se obtine din suc natural in amestec cu zahar prin pasteurizare, 2 l de suc si 2 kg zahar, se amesteca intr-un vas din inox pana la dizolvarea completa a zaharului. Se adauga 3 linguri de zeama de lamaie si se amesteca bine. Se obtin cca. 3 l de sirop care se pune in sticle curate, uscate si incal­zite, se astupa ermetic si se pasteurizeaza.
Siropul din afine se mai poate obtine si prin ma­cerarea fructelor. In acest caz, se pun intr-un bor­can 2 kg de afine si se amesteca cu 4 kg de zahar . Se lasa la macerat cca. 30 zile timp in care se agita borcanul de 2-3 ori pe saptamana pana cand zaharul se dizolva complet, apoi se amesteca bine, se stre­coara prin tifon si se toarna in sticle. Sticlele se astupa ermetic si se pun in camara, se pastreaza 12-14 luni.

SIROPUL DE MACESI

Fructele de maces, materie prima care sta la baza prepararii siropului, contin vitamina C, beta-caroten sau provitamina A, vitamina P, zaharuri, acizii citric si malic.
Prin aceste substante chimice, siropul de macese contribuie la reglarea proceselor vitale in organismul omului. Astfel, prin vitamina C ajuta la consolidarea legaturilor intre celule, evitand producerea hemoragiilor, consolideaza sistemul osos prin fixarea calciului din alimente, sporeste rezistenta organismului in boiile infectioase. In astenie (oboseala) produce o stare de inviorare, in anemii mareste cantitatea de globule rosii, ajuta la formarea dentitiei la copii si la evitarea cariilor dentare.
Cu toate ca fructele de maces contin cantitati foarte mici de vitamina A, totusi, in cadrul complexului vitaminic din sirop, ea isi mentine rolul de a echilibra functile organice. Vitamina P contribuie la mentinerea permeabilitatii normale a vaselor de sange. Ea este un activant al vitaminei C, necesara functionarii normale a circulatiei sangelui.
Intregul complex de vitamine, precum si ceilalti componenti ai fructelor fac ca siropul de macese sa nu fie numai o simpla bautura racoritoare si placuta la gust, ci si un bun tonic si reconfortant al organismului. Cercetarile recente au aratat ca preparatele din fructe de maces sunt recomandate si in boli de ficat.
Siropul se foloseste de obicei cu apa, sifon sou apa minerala si in diferite preparate alimentare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

” Mananci ca sa traiesti sau traiesti ca sa mananci ?”

Arhiva blog

1.Retete ”asubana” (1) 2.Retetele ”Danielei ” (1) afine (1) Babà (1) Bacon cu legume asortate gratinate la cuptor ” Retetele Danielei” (1) Bagnia caoda” Retetele Danielei” (1) Bautura miracol (1) Bilute de cocos ”Retetele Daniele” (1) Biscuiti (1) Bomboane Cocos (Rafaelo) (1) Branza de Vaci (1) Branza picanta cu marar verde ” asubana ” (1) Caprese”Retetele Danielei” (1) Chec cu banane simplu (1) Chec cu ciocolata si rom (1) Chec cu nuca si stafide ”asubana” (1) Chec pufos (1) Chec pufos ” Retetele Danielei” (1) Ciorbe de porc (1) Ciorbita rapida cu lapte prins (1) Clatite pufoase (1) Cornulete cu Marmelada (1) Cornuri (1) Cremsnit (1) De post: preparate si deserturi (1) Desert ” lapte de pasare” (1) Dieta cu supa de varza (1) Fasole scazuta (1) Friganele”asubana” (1) FRIGARUI DE ANANAS TRASE IN CIOCOLATA (1) Friptura de miel (1) Fripturi la tava (1) Gogosi (1) Gogosi rapide si economice ”asubana” (1) Iahnie de fasole (1) in alimentatie (1) in cosmetica si in practica farmaceutica. (1) Inghetata (1) la ricetta di Giallozafferano (2) Lissa`s Cakes: Ciocolata de casa (1) Mancarea chinezeasca perfecta (1) Minitarte cu fructe de sezon ”Retetele Danielei” (1) motive pentru care ar trebui sa consumati zilnic lamaie (1) Musaca din piept de pui cu legume la gratar ”asubana” (1) Muschiulet de porc in jar (1) Nu uita de micul dejun (1) Omleta combinata ”asubana” (1) Paine integrala (1) PAN DI SPAGNA (2) Pate - pasare (1) Pizza Margherita (1) Placinta cu cartofi (varza ) (1) Placinta impletita - Doamna Florescu (1) Plăcintă cu brânză (1) Poale in brau cu aluat pufos ” asubana (1) porc (1) Prajituri la cuptor (1) Preparate din varza (1) Pui intreg la cuptor umplut cu cartofi (1) Pui mezzancolle pe gratar si gata”Retetele Danielei” (1) Salata aperitiv ” asubana ” (1) Salate de fructe (1) Saratele (1) SARMALUTE LA CUPTOR IN VAS DE LUT (1) Scarita cu cartofi (1) Shaorma de pui la lipie ”asubana” (1) Siropul de macesi (1) Slaninuta de casa (1) Snitele din carne (1) Sticsuri „Retetele Danielei” (1) Taitei chinezesti cu piept de pui si legume (1) Telemea de vaca sfaramantata cu ceapa rosie (1) Terapia cu apa (1) Terapii Naturiste (1) Tipuri de peste (1) Tiramisu (1) Tort de cocos ”Retetele Daniel (1) Torturi (1) Trucurile voastre culinare (1) vital (1)

Elemente pentru decor ”asubana”

Bloguri pe care le urmaresc

Lista mea de bloguri

Creative Food/Culinary Art

STOP! Nu aveti voie sa treceti pe aici fara sa o salutati pe pisicuta Miha.Este suficent sa dati un clic pe langa ea ca sa ii atrageti atentia!:) Adopta o pisica