Ingrediente:
- 0.750 kg carne pui,
- 2 cepe mari
- 2 radacini - 1morcov, 1partunjel (potrivit de mari), 1 ardei gras, sau zarzavat de casa
- 4 cartofi potriviti
- 1 lingura bulion
- 1 cununa de fidea lata
- pana la 2 litri de lapte batut - prins cum se mai spune sau iaurt e preferat sa nu fie din comert deoarece nu iese la gust ca ala de la tara sau daca alegeti din comert sa fie de ala la punga.
- sare , piper dupa gust,
- 1 lingura ulei
- 1 legatura de patrunjel , 1 legatura leustean (verde sau uscat, congelat cum aveti)
OBTIONAL: aripi, aripi cu spate, piept de pui sau pulpe, copanele, etc. Ce preferinte aveti.
Spre exemplu noua ne place cum iese cu aripi cu spate,
pieptul de pui imi pun la ciorba radauteana pentru ca are smantana si atunci
pun carne mai putina in farfurie si e mai indicat pieptul de pui fidelute. Se
pune carnea la fiert portionata cum va place binenteles.Dupa ce a fost in
prealabil spalata cu apa rece. Cantitatea de apa care se adauga peste carne
cand se pune la fiert sa nu fie prea mult peste carne.Trebuie sa
tineti cont sa va intre incarcatura de legume undite , cartoful si sa mai
puteti adauga laptele prins (chiar pana la 2 litri de lapte prins) daca
va place sa fie mai limpede ciorbita. Se spumuieste apa de la carne treptat in
timp ce pe un alt ochi intr-o tigaie separata calim ceapa cu 2 linguri de
ulei. Dupa ce s-a muiat cepa adaugam pe rand : morcovul, patrunjel, adreii sau
gogosarul (sau zarzavatul de la borcanul pus pe iarna) taiate patratele, date
prin razatoare sau alte variante acopera pret de cateva minute sa isi ia gustul
de al una la alta. Intre timp ce carnea este semi fiarta, adaugati usor
amestecul de legume bine undite dar nu prajite in oala cu carnea.In titre timp
curatati si taiati cartofii patratele si ii adaugati si pe acestia, mai lasati
putin pana cand cartoful se sfarma usor cu lingura de lemn si dupa aia adaugati
cununa de fidea. Dupa ce fideluta este fiarta adaugati o lingura de bulion si
laptele batut. Potriviti de sare si piper dupa bunul gust. Mai lasati lasati la
foc mic cam 10 minute sa de in clocot o 1 sau de 2 ori. Adaugati patrunjelul si
leustenul tocat marunt lasti acoperita oala cu un capac 2-3 minute dupa care
lasati oala descoperita sa se raceasca. Si gata. Va utez pofta buna! Mai mult
de 30 de minute nu va tine in bucatarie.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute
- http://www.bucataras.ro/retete/ciorbita-rapida-cu-lapte-prins-18901.html
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu