Fasole scazuta

Daca vresti si carnita nimic mai simplu. Taiati rapid caizer, carnaciori sau carnita,le prajiti dupa care adaugati fasolea gata facuta si mai dati un clocot. Presurati cu verdeata si gata. 

Ingrediente

  •  500 g fasole boabe
  • 4 ceape mari
  • 1 foaie de dafin
  • 2 lingura bulion  (sau suc de rosii obtional - depinde de concentatie si cum va place sa iasa de rosu)
  • 1 lingura zarzavat de ciorba                                    
  • 50 ml ulei
  • sare, cimbru, piper, dupa gust
  • marar si patunjel verde (verde sau uscat cum aveti)
  • 2 catei de usturoi tocati marunt.

Mod de preparare

Fasolea muiata cateva ore(eu o las 4 ore), o fier cateva minute  si schimbi apa de 3-4 ori,(3-4 clocote).Dupa care o las in voia ei sa fiarba  timp in care eu  pergatesc urmatoarele ingrediente.
Calesc cepele noua ne place cu mai multa ceapa sa iasa mai dulce, adaug zarzavatul, foaia de dafin,putina zeama in care a fiert fasolea, las sa scada.Pana sa schimbat ceapa la culoare. Dupa care adaug totul peste fasole. Dar fasolele sa fie si ele semi fiarta.
Aproape de sfarsit adaug bulionul, sara, piper si las sa fiarba totul. Cand este gata presar cu verdeata si usturoiul, dau de pe foc si las sa se raceasca.
Se serveste cu  mamaliguta, muraturi asortate sau salata de varza. 

Pofta buna!
Va mai aduceti aminte de aceasta poveste?

  • Am gasit acest banc si l-am postat aici mie mi-a placut finalul:) doar pentru cine gustaa bancurile....http://latenightsfun.mug.ro/fasolea/
  • 2Unei tipe ii placea la nebunie fasolea dar din nefericire ii provoca reactii jenante.Cand s-a casatorit a hotarat sa renunte la fasole de dragul iubitului.La un an dupa nunta, venind spre casa pt a sarbatori, i se strica masina.Locuind la tara si neavand alt mijloc de transport,suna acasa sa anunte ca intarzie, si porni agale pe jos.Trecand pe langa un local isi da seama ca ii este foame, si intra sa ia o gustare.. mai ales ca asimtit o puternica aroma de fasole la care cu greu ar fi putut rezista cineva.Se gandi ca oricum mai avea multi km pana acasa si se va elibera de gaze pana ajunge, si inainte de a-si da seama, manca 3 portii de fasole. Tot drumul fu insotit de partaieli, asa ca atunci cand ajunse era sigura ca se poate abtine. Sotul ii iesi in intampinare, extrem de entuziasmat, “Iubito, am o surpriza pt cina din seara asta”.Apoi o lega la ochi si o conduse la masa. Vru sa o dezlege la ochi, dar suna telefonul, asa ca o ruga sa promita ca nu deschide ochii pana nu se vine el Dar fasolea isi mai facea efectul si presiunea devenise de nesuportat…Asa ca isi ridica putin un picior si ii dadu drumul cu putere.NU numai ca fu zgomotoasa, dar mirosea ca un camion cu chimicale ce a trecut peste o turma de sconcsi ce au mancat varza stricata. Lua repede un servet si imprastie mirosul.Apoi ridica cealalta buca si mai dadu drumul la inca 3.. asta i-a adus aminte de ouale clocite pe care le gasise ieri in hambar.Auzind vocea sotului inca la telefon, continua sa isi elimine gazelle scotand cele mai nastrusnice zgomote Cuvintele sotului de “la revedere” pusera capat libertatii de a trage vanturi, mai flutura de cateva ori servetul de masa pt a imprastia mirosul, zambi, era inocenta intruchipata cand te uitai la ea. Sotul isi ceru scuze pt intrerupere, o intreba daca a tras cu ochiul, dar ea il asigura ca nu. Bucuros ca nu i-a fost stricata surpriza, o dezlega la ochi pentru a-i vedea pe cei 12 invitati la cina,care venisera sa ii ureze “Aniversare fericita”.


COMENTARII (6)

20.03.2011, 19:08
      loooooooooooooooool))))))
 .ps. nu aniversam nimic))))
20.03.2011, 19:21
super bancu am ras de nu mai pot        
20.03.2011, 19:39
deci nu mai poooootttttttt...ma prapadesc aici de ras....      ....      .....doamneeeeee......ce tare esti...asubana..        
venim si noi sa sarbatorim sau nu dai fasolea??       
20.03.2011, 20:04
     Tare bun bancul dar fasolea e delicioasa.Imi place fasolea e gustoasa indiferent cum e gatita     
20.03.2011, 20:18 | Modifica
Da intradevar are si avantaje dar si dezavantaje ca orice pe lumea asta    
20.03.2011, 20:28 | Modifica

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

” Mananci ca sa traiesti sau traiesti ca sa mananci ?”

Arhiva blog

1.Retete ”asubana” (1) 2.Retetele ”Danielei ” (1) afine (1) Babà (1) Bacon cu legume asortate gratinate la cuptor ” Retetele Danielei” (1) Bagnia caoda” Retetele Danielei” (1) Bautura miracol (1) Bilute de cocos ”Retetele Daniele” (1) Biscuiti (1) Bomboane Cocos (Rafaelo) (1) Branza de Vaci (1) Branza picanta cu marar verde ” asubana ” (1) Caprese”Retetele Danielei” (1) Chec cu banane simplu (1) Chec cu ciocolata si rom (1) Chec cu nuca si stafide ”asubana” (1) Chec pufos (1) Chec pufos ” Retetele Danielei” (1) Ciorbe de porc (1) Ciorbita rapida cu lapte prins (1) Clatite pufoase (1) Cornulete cu Marmelada (1) Cornuri (1) Cremsnit (1) De post: preparate si deserturi (1) Desert ” lapte de pasare” (1) Dieta cu supa de varza (1) Fasole scazuta (1) Friganele”asubana” (1) FRIGARUI DE ANANAS TRASE IN CIOCOLATA (1) Friptura de miel (1) Fripturi la tava (1) Gogosi (1) Gogosi rapide si economice ”asubana” (1) Iahnie de fasole (1) in alimentatie (1) in cosmetica si in practica farmaceutica. (1) Inghetata (1) la ricetta di Giallozafferano (2) Lissa`s Cakes: Ciocolata de casa (1) Mancarea chinezeasca perfecta (1) Minitarte cu fructe de sezon ”Retetele Danielei” (1) motive pentru care ar trebui sa consumati zilnic lamaie (1) Musaca din piept de pui cu legume la gratar ”asubana” (1) Muschiulet de porc in jar (1) Nu uita de micul dejun (1) Omleta combinata ”asubana” (1) Paine integrala (1) PAN DI SPAGNA (2) Pate - pasare (1) Pizza Margherita (1) Placinta cu cartofi (varza ) (1) Placinta impletita - Doamna Florescu (1) Plăcintă cu brânză (1) Poale in brau cu aluat pufos ” asubana (1) porc (1) Prajituri la cuptor (1) Preparate din varza (1) Pui intreg la cuptor umplut cu cartofi (1) Pui mezzancolle pe gratar si gata”Retetele Danielei” (1) Salata aperitiv ” asubana ” (1) Salate de fructe (1) Saratele (1) SARMALUTE LA CUPTOR IN VAS DE LUT (1) Scarita cu cartofi (1) Shaorma de pui la lipie ”asubana” (1) Siropul de macesi (1) Slaninuta de casa (1) Snitele din carne (1) Sticsuri „Retetele Danielei” (1) Taitei chinezesti cu piept de pui si legume (1) Telemea de vaca sfaramantata cu ceapa rosie (1) Terapia cu apa (1) Terapii Naturiste (1) Tipuri de peste (1) Tiramisu (1) Tort de cocos ”Retetele Daniel (1) Torturi (1) Trucurile voastre culinare (1) vital (1)

Elemente pentru decor ”asubana”

Bloguri pe care le urmaresc

Lista mea de bloguri

Creative Food/Culinary Art

STOP! Nu aveti voie sa treceti pe aici fara sa o salutati pe pisicuta Miha.Este suficent sa dati un clic pe langa ea ca sa ii atrageti atentia!:) Adopta o pisica