Terapii Naturiste

Terapii Naturiste
Tratamente, terapii naturiste, complementare, medicina populara, alternativa
Canicula
Dupa ce toata iarna ne-am dorit caldura, iata ca a venit vara si deja incepem sa ne dorim o temperatura mai coborata.
Exista un interval de temperatura ce poate sa ne asigure o stare de confort, un interval in care ne simtim bine si organismul nostru functioneaza la parametri corecti.

Canicula face ravagii in aceasta perioada si este bine sa stim cum sa-i facem fata. Iata mai jos cateva sfaturi:

  • Prima regula pe care o stie toata lumea este hidratarea corpului: consumati cat mai multa apa. Prin transpiratie, corpul pierde multa apa, care este necesara bunei functionari a unor organe importante, cum ar fi rinichii si ficatul. Chiar daca se spune ca este bine sa beti cel putin 2,5 litri de apa pe zi, in asemenea perioade nicio exagerare nu strica, puteti sa beti linistiti chiar si 4 litri de apa pe zi.
  • Evitati consumul de cafea si bauturi alcoolice deoarece pot contribui la deshidratarea corpului si la cresterea temperaturii sale. Dintre bauturile alcoolice in mod clar evitati bauturile spirtoase; eventual berea rece, bauta cu masura, poate sa ajute.
  • Evitati sa consumati mancaruri grase, preparate grele, cel mai bine este sa consumati fructe si legume, mancaruri usor digerabile. Mancarurile grele, pe langa multe alte dezavantaje, sunt consumatoare de energie si in acest fel cresc temperatura corpului.
  • Fiti cat mai calmi, nu va agitati, pentru a nu va creste termperatura corpului in mod intentionat. De asemenea, este de preferat sa nu faceti sport pe canicula; daca este absolut necesar pentru ca urmariti vreo performanta, atunci faceti sport in sala, la o temperatura normala.
  • Stati cat mai putin pe afara. Daca este necesar sa iesiti, atunci cautati cat mai mult umbra, purtati o palarie de soare si haine cat mai deschise la culoare. Persoanele in varsta, copiii si bolnavii ar fi bine sa evite expunerea la soare.
  • Evitati folosirea cremelor grase si vascoase, deoarece aduna praf si pielea nu mai respira normal. De fapt cel mai bine ar fi ca pielea sa fie lasata cat mai natural, eventual creme cu factor de protectie.
  • Prin transpiratie se pierde mult calciu si potasiu, ar fi bine sa supliniti aceasta pierdere prin suplimente alimentare. O pastila efervescenta de calciu si magneziu pe zi are o contributie excelenta pentru mentinerea unei stari de confort.
  • Este recomandata mancarea rece. Mancarea calda si ceaiul cald il folosesc tibetanii pentru a-si aduce un plus de caldura corpului. Nu suntem de parere ca mancarea calda ar face bine pe timp de canicula, deoarece se bazeaza pe un soc oferit organismului, cu sperante ca va avea un efect invers, dar nu se stie fiecare organism cum reactioneaza, asa ca pe timp de canicula cea mai potrivita mancare este cea rece sau mai bine la temperatura mediului ambiant.
  • Faceti dusuri reci, dar nu foarte reci, apoi puteti sa va uscati in fata unui ventilator, dar in niciun caz la aerul conditionat.
  • Exista metode de racire instantanee, dar nu va recomandam sa puneti gheata direct pe piele, pentru a nu suferi un soc prin pierderea brusca de caldura. Intr-unul din filmele sale Marilyn Monroe isi tinea lenjeria in congelator. Fiecare cu ideile sale...


Prof. Firicel Ciarnau

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

” Mananci ca sa traiesti sau traiesti ca sa mananci ?”

Arhiva blog

1.Retete ”asubana” (1) 2.Retetele ”Danielei ” (1) afine (1) Babà (1) Bacon cu legume asortate gratinate la cuptor ” Retetele Danielei” (1) Bagnia caoda” Retetele Danielei” (1) Bautura miracol (1) Bilute de cocos ”Retetele Daniele” (1) Biscuiti (1) Bomboane Cocos (Rafaelo) (1) Branza de Vaci (1) Branza picanta cu marar verde ” asubana ” (1) Caprese”Retetele Danielei” (1) Chec cu banane simplu (1) Chec cu ciocolata si rom (1) Chec cu nuca si stafide ”asubana” (1) Chec pufos (1) Chec pufos ” Retetele Danielei” (1) Ciorbe de porc (1) Ciorbita rapida cu lapte prins (1) Clatite pufoase (1) Cornulete cu Marmelada (1) Cornuri (1) Cremsnit (1) De post: preparate si deserturi (1) Desert ” lapte de pasare” (1) Dieta cu supa de varza (1) Fasole scazuta (1) Friganele”asubana” (1) FRIGARUI DE ANANAS TRASE IN CIOCOLATA (1) Friptura de miel (1) Fripturi la tava (1) Gogosi (1) Gogosi rapide si economice ”asubana” (1) Iahnie de fasole (1) in alimentatie (1) in cosmetica si in practica farmaceutica. (1) Inghetata (1) la ricetta di Giallozafferano (2) Lissa`s Cakes: Ciocolata de casa (1) Mancarea chinezeasca perfecta (1) Minitarte cu fructe de sezon ”Retetele Danielei” (1) motive pentru care ar trebui sa consumati zilnic lamaie (1) Musaca din piept de pui cu legume la gratar ”asubana” (1) Muschiulet de porc in jar (1) Nu uita de micul dejun (1) Omleta combinata ”asubana” (1) Paine integrala (1) PAN DI SPAGNA (2) Pate - pasare (1) Pizza Margherita (1) Placinta cu cartofi (varza ) (1) Placinta impletita - Doamna Florescu (1) Plăcintă cu brânză (1) Poale in brau cu aluat pufos ” asubana (1) porc (1) Prajituri la cuptor (1) Preparate din varza (1) Pui intreg la cuptor umplut cu cartofi (1) Pui mezzancolle pe gratar si gata”Retetele Danielei” (1) Salata aperitiv ” asubana ” (1) Salate de fructe (1) Saratele (1) SARMALUTE LA CUPTOR IN VAS DE LUT (1) Scarita cu cartofi (1) Shaorma de pui la lipie ”asubana” (1) Siropul de macesi (1) Slaninuta de casa (1) Snitele din carne (1) Sticsuri „Retetele Danielei” (1) Taitei chinezesti cu piept de pui si legume (1) Telemea de vaca sfaramantata cu ceapa rosie (1) Terapia cu apa (1) Terapii Naturiste (1) Tipuri de peste (1) Tiramisu (1) Tort de cocos ”Retetele Daniel (1) Torturi (1) Trucurile voastre culinare (1) vital (1)

Elemente pentru decor ”asubana”

Bloguri pe care le urmaresc

Lista mea de bloguri

Creative Food/Culinary Art

STOP! Nu aveti voie sa treceti pe aici fara sa o salutati pe pisicuta Miha.Este suficent sa dati un clic pe langa ea ca sa ii atrageti atentia!:) Adopta o pisica