Desert ” lapte de pasare”


DESERTUL "LAPTE DE PASARE"


http://www.bucataras.ro/retete/3607/tortul-lapte-de-pasare.html aici am xpus un mod mai usor si rapid de preparaea a acestui desert. Pentru incepatori , va recomand sa incercati , in primul rind aceasta metoda, peurma retea expusa mai jos. La gust este identic cu gustul ciocolatei " laptele de pasare" , care se produce la noi in Moldova .  
INGREDIENTE
  • 12 oua proaspete  , vor ramine 6 albusuri
  • 2 pahare ( 250 gr paharul) de zahar
  • 1 pahar de lapte  fiert rece
  • 1 lingura de faina
  • 300 gr de unt  moale
  • 50 gr de gelantina ( atentie) naturala .
  • un pachetel de vanilina 
  • cacao sau ciocolata topita 
  • o picatura de sare de lamaie  

MOD DE PREPARARE

Inainte de incepe prepararea desertului se pune la inmuiat gelatina cu 100 de gr  de apa fiarta racita. 

Intr-un vas se separa 12 oua -  albusurile de  galbenusuri. Bolurile cu cite 4 albusuri fiecare in parte,   se pun in frigider, pentru ca e necesar  sa fie albusurile foarte reci.
Galbenusurile le impartim - 6 galbenusuri le punem intr-un vas pentru  prepararea cremei, celelalte 6 le folosim pentru alte bucate.
Se pregatesc 2 vase pentru bain-mare si vasul mai mare se pune cu apa la fiert. La 6 galbenusuri se  adauga 1 pahar de zahar si se amesteca  foarte bine. Apoi se adauga  lingura de faina si putin cite putin se adauga paharul cu lapte Totul se amesteca bine.
Compozitia obtinuta se pune la bain-mare si  se amesteca intruna cu o lingura de lemn pina se ingroasa toata crema,  in decurs de 10-15 minute. Cind observam ca se ingroasa crema, se scoate vasul de pe bain-mare si se pune la racit,  ca sa fie calduta crema.
In acest timp se dizolva bine la bain-mare gelatina naturala cu 100 de ml  de apa si o punem sa se raceasca pina va deveni calduta.  
Intr-un vas separat se bate untul moale cu mixerul si treptat se adauga crema calduta pina se omogenizeza tot. Adaugam vanilina. 
Se i-a 1/3 de crema si se amesteca cu 1/3 de gelatina inmuiata foarte atent.
Atentie- ca sa obtinem o consistenta omogena din crema cu gelatina, este  necesar  ca ambele produse sa fie de aceiasi temperatura, caldute. 

Se bat bine primele 4 albusuri in spuma  cu  1/3 din paharul de zahar ramas ( in reteta sunt 2 pahare) si treptat ele se adauga in crema de unt cu gelantina,  amestecind numai intr-o parte, ca sa nu se lase albusurile. 

Se toarna cu atentie intr-un vas lunguiet si se pune vasul la rece in frigider, ca sa se prinda , timp de 30 min-1 ora.
Cind se atinge primul blat  de crema alba cu degetul si pe deget se lipeste crema,  dar  este aproape intarita, se toarna a doua parte de crema, preparata la fel,  cum primul blat alb  - numai ca se adauga o lingura de cacao  rasa , sau 2 linguri de ciocolata topita cu putin unt la microunda ,  amestecind f.bine, apoi se adauga treptat  alte 4 albusuri batute spuma.
Cind aproape este prins  al 2- lea blat de crema de culoare maronie deschisa, se adauga al treilea  blat din crema, preparat la fel , ca cele doua de mai sus, numai ca se adauga 2 linguri mari rase   de cacao sau 4 linguri de ciocolata topita la microunde, ca sa obtinem un blat de culoare maronie inchisa.
Vasul se lasa peste noapte la frigider,  ca sa se intareasca bine straturile intre ele. A doua zi se rastoarna pe un platou si se imparte in portii. Acest desert se serveste cu ciocolata topita sau cu inghetata.
  • Portii: 0Portii: 0
  • Timp de preparare Timp de preparare: sub 120 minute



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

” Mananci ca sa traiesti sau traiesti ca sa mananci ?”

Arhiva blog

1.Retete ”asubana” (1) 2.Retetele ”Danielei ” (1) afine (1) Babà (1) Bacon cu legume asortate gratinate la cuptor ” Retetele Danielei” (1) Bagnia caoda” Retetele Danielei” (1) Bautura miracol (1) Bilute de cocos ”Retetele Daniele” (1) Biscuiti (1) Bomboane Cocos (Rafaelo) (1) Branza de Vaci (1) Branza picanta cu marar verde ” asubana ” (1) Caprese”Retetele Danielei” (1) Chec cu banane simplu (1) Chec cu ciocolata si rom (1) Chec cu nuca si stafide ”asubana” (1) Chec pufos (1) Chec pufos ” Retetele Danielei” (1) Ciorbe de porc (1) Ciorbita rapida cu lapte prins (1) Clatite pufoase (1) Cornulete cu Marmelada (1) Cornuri (1) Cremsnit (1) De post: preparate si deserturi (1) Desert ” lapte de pasare” (1) Dieta cu supa de varza (1) Fasole scazuta (1) Friganele”asubana” (1) FRIGARUI DE ANANAS TRASE IN CIOCOLATA (1) Friptura de miel (1) Fripturi la tava (1) Gogosi (1) Gogosi rapide si economice ”asubana” (1) Iahnie de fasole (1) in alimentatie (1) in cosmetica si in practica farmaceutica. (1) Inghetata (1) la ricetta di Giallozafferano (2) Lissa`s Cakes: Ciocolata de casa (1) Mancarea chinezeasca perfecta (1) Minitarte cu fructe de sezon ”Retetele Danielei” (1) motive pentru care ar trebui sa consumati zilnic lamaie (1) Musaca din piept de pui cu legume la gratar ”asubana” (1) Muschiulet de porc in jar (1) Nu uita de micul dejun (1) Omleta combinata ”asubana” (1) Paine integrala (1) PAN DI SPAGNA (2) Pate - pasare (1) Pizza Margherita (1) Placinta cu cartofi (varza ) (1) Placinta impletita - Doamna Florescu (1) Plăcintă cu brânză (1) Poale in brau cu aluat pufos ” asubana (1) porc (1) Prajituri la cuptor (1) Preparate din varza (1) Pui intreg la cuptor umplut cu cartofi (1) Pui mezzancolle pe gratar si gata”Retetele Danielei” (1) Salata aperitiv ” asubana ” (1) Salate de fructe (1) Saratele (1) SARMALUTE LA CUPTOR IN VAS DE LUT (1) Scarita cu cartofi (1) Shaorma de pui la lipie ”asubana” (1) Siropul de macesi (1) Slaninuta de casa (1) Snitele din carne (1) Sticsuri „Retetele Danielei” (1) Taitei chinezesti cu piept de pui si legume (1) Telemea de vaca sfaramantata cu ceapa rosie (1) Terapia cu apa (1) Terapii Naturiste (1) Tipuri de peste (1) Tiramisu (1) Tort de cocos ”Retetele Daniel (1) Torturi (1) Trucurile voastre culinare (1) vital (1)

Elemente pentru decor ”asubana”

Bloguri pe care le urmaresc

Lista mea de bloguri

Creative Food/Culinary Art

STOP! Nu aveti voie sa treceti pe aici fara sa o salutati pe pisicuta Miha.Este suficent sa dati un clic pe langa ea ca sa ii atrageti atentia!:) Adopta o pisica