Chec pufos,Chec cu ciocolata si rom

Chec pufos








Ca sa tineti minte reteta cat mai bine puteti sa o numiti “chec 3-2-1″. 

Imediat o sa vedeti de ce.

Avem nevoie de: 3 cani cu faina, 2 cani cu zahar, 1 cana cu ulei, 10 oua mari (daca ouale sunt mai mici se pun 12), un praf de sare, 1 fiola esenta de vanilie, coaja rasa de la o lamaie si 2 linguri de cacao. Pe deasupra se pot pune optional stafide, nuci tocate si fructe confiate maruntite.
Din aceste ingrediente vom obtine doua checuri mari.
Mod de preparare: Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si dupa aceea se adauga zaharul. Se bat in continuare pana se obtine o bezea tare. Se adauga si galbenusurile unul cate unul, uleiul, faina, coaja rasa de lamaie si esenta de vanilie. Este aceeasi procedura ca la checul in doua culori. Din aceasta compozitie pastram aproximativ un sfert pentru a o amesteca cu cele 2 linguri de cacao.
Punem compozitia alba in tavi.
Chec pufos
Deasupra punem si compozitia de chec amestecata cu cacao si invartim usor o furculita prin ea pentru a se intrepatrunde cu cea alba.
Chec pufosChec pufos
Deasupra incepem sa punem la alegere stafide, nuci tocate mai mare si fructe confiate maruntite.
Chec pufos
Chec pufos
Le presam cu o lingura pentru a intra si ele in compozitia checului.
Chec pufos
Coacem checurile la foc mediu pana trec proba scobitorii. Asa arata dupa ce le-am scos din cuptor.
Chec pufos

O sectiune apetisanta.                                        Rereta preluata.

Chec cu ciocolata si rom
Reteta chec cu ciocolata si rom












Chec cu ciocolata si rom este un chec plin de ispite si de calorii, dar merita. Acest chec cu ciocolata si rom are o consistenta placuta si este plin de arome ispititoare. Putem prepara acest chec cu ciocolata si rom pentru ocazii deosebite sau pur si simplu pentru piticutii din familie

Ingrediente pentru chec cu ciocolata si rom:

1. Unt – 75 g.
2. Zahar – 100 g.
3. Zahar (vanilat) – un plic
4. Oua – 4
5. Faina – 150 g.
6. Praf de copt – un plic
7. Rom – 2 lingurite
8. Ciocolata de menaj – o ciocolata
Mod de preparare pentru chec cu ciocolata si rom:
1. Se freaca untul cu zahar si cu ouale puse pe rind;
2. Se pune restul de ingrediente, adica praful de copt stis cu lamaie sau lapte, faina si se pune amestecul in tava de chec unsa cu ulei si tapetata cu faina (se poate folosi si hirtie de copt, e mai practica).
3. Se coace 35-40 min, la foc potrivit.
4. Intre timp se topeste ciocolata de menaj la foc mic, si se amesteca cu romul.
5. La sfarsit se imbraca in glazura de ciocolata.
Sursa foto: stockfood


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

” Mananci ca sa traiesti sau traiesti ca sa mananci ?”

Arhiva blog

1.Retete ”asubana” (1) 2.Retetele ”Danielei ” (1) afine (1) Babà (1) Bacon cu legume asortate gratinate la cuptor ” Retetele Danielei” (1) Bagnia caoda” Retetele Danielei” (1) Bautura miracol (1) Bilute de cocos ”Retetele Daniele” (1) Biscuiti (1) Bomboane Cocos (Rafaelo) (1) Branza de Vaci (1) Branza picanta cu marar verde ” asubana ” (1) Caprese”Retetele Danielei” (1) Chec cu banane simplu (1) Chec cu ciocolata si rom (1) Chec cu nuca si stafide ”asubana” (1) Chec pufos (1) Chec pufos ” Retetele Danielei” (1) Ciorbe de porc (1) Ciorbita rapida cu lapte prins (1) Clatite pufoase (1) Cornulete cu Marmelada (1) Cornuri (1) Cremsnit (1) De post: preparate si deserturi (1) Desert ” lapte de pasare” (1) Dieta cu supa de varza (1) Fasole scazuta (1) Friganele”asubana” (1) FRIGARUI DE ANANAS TRASE IN CIOCOLATA (1) Friptura de miel (1) Fripturi la tava (1) Gogosi (1) Gogosi rapide si economice ”asubana” (1) Iahnie de fasole (1) in alimentatie (1) in cosmetica si in practica farmaceutica. (1) Inghetata (1) la ricetta di Giallozafferano (2) Lissa`s Cakes: Ciocolata de casa (1) Mancarea chinezeasca perfecta (1) Minitarte cu fructe de sezon ”Retetele Danielei” (1) motive pentru care ar trebui sa consumati zilnic lamaie (1) Musaca din piept de pui cu legume la gratar ”asubana” (1) Muschiulet de porc in jar (1) Nu uita de micul dejun (1) Omleta combinata ”asubana” (1) Paine integrala (1) PAN DI SPAGNA (2) Pate - pasare (1) Pizza Margherita (1) Placinta cu cartofi (varza ) (1) Placinta impletita - Doamna Florescu (1) Plăcintă cu brânză (1) Poale in brau cu aluat pufos ” asubana (1) porc (1) Prajituri la cuptor (1) Preparate din varza (1) Pui intreg la cuptor umplut cu cartofi (1) Pui mezzancolle pe gratar si gata”Retetele Danielei” (1) Salata aperitiv ” asubana ” (1) Salate de fructe (1) Saratele (1) SARMALUTE LA CUPTOR IN VAS DE LUT (1) Scarita cu cartofi (1) Shaorma de pui la lipie ”asubana” (1) Siropul de macesi (1) Slaninuta de casa (1) Snitele din carne (1) Sticsuri „Retetele Danielei” (1) Taitei chinezesti cu piept de pui si legume (1) Telemea de vaca sfaramantata cu ceapa rosie (1) Terapia cu apa (1) Terapii Naturiste (1) Tipuri de peste (1) Tiramisu (1) Tort de cocos ”Retetele Daniel (1) Torturi (1) Trucurile voastre culinare (1) vital (1)

Elemente pentru decor ”asubana”

Bloguri pe care le urmaresc

Lista mea de bloguri

Creative Food/Culinary Art

STOP! Nu aveti voie sa treceti pe aici fara sa o salutati pe pisicuta Miha.Este suficent sa dati un clic pe langa ea ca sa ii atrageti atentia!:) Adopta o pisica