Ca sa tineti minte reteta cat mai bine puteti sa o numiti “chec 3-2-1″.
Imediat o sa vedeti de ce.
Avem nevoie de: 3 cani cu faina, 2 cani cu zahar, 1 cana cu ulei, 10 oua mari (daca ouale sunt mai mici se pun 12), un praf de sare, 1 fiola esenta de vanilie, coaja rasa de la o lamaie si 2 linguri de cacao. Pe deasupra se pot pune optional stafide, nuci tocate si fructe confiate maruntite.
Din aceste ingrediente vom obtine doua checuri mari.
Mod de preparare: Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si dupa aceea se adauga zaharul. Se bat in continuare pana se obtine o bezea tare. Se adauga si galbenusurile unul cate unul, uleiul, faina, coaja rasa de lamaie si esenta de vanilie. Este aceeasi procedura ca la checul in doua culori. Din aceasta compozitie pastram aproximativ un sfert pentru a o amesteca cu cele 2 linguri de cacao.
Punem compozitia alba in tavi.
Deasupra punem si compozitia de chec amestecata cu cacao si invartim usor o furculita prin ea pentru a se intrepatrunde cu cea alba.
Deasupra incepem sa punem la alegere stafide, nuci tocate mai mare si fructe confiate maruntite.
Le presam cu o lingura pentru a intra si ele in compozitia checului.
Coacem checurile la foc mediu pana trec proba scobitorii. Asa arata dupa ce le-am scos din cuptor.
O sectiune apetisanta. Rereta preluata.
Chec cu ciocolata si rom
Chec cu ciocolata si rom este un chec plin de
ispite si de calorii, dar merita. Acest chec cu ciocolata si rom are o
consistenta placuta si este plin de arome ispititoare. Putem prepara acest chec
cu ciocolata si rom pentru ocazii deosebite sau pur si simplu pentru piticutii
din familie
Ingrediente pentru chec cu ciocolata si rom:
1. Unt – 75 g.
2. Zahar – 100 g.
3. Zahar (vanilat) – un plic
4. Oua – 4
5. Faina – 150 g.
6. Praf de copt – un plic
7. Rom – 2 lingurite
8. Ciocolata de menaj – o ciocolata
2. Zahar – 100 g.
3. Zahar (vanilat) – un plic
4. Oua – 4
5. Faina – 150 g.
6. Praf de copt – un plic
7. Rom – 2 lingurite
8. Ciocolata de menaj – o ciocolata
Mod de preparare
pentru chec cu ciocolata si rom:
1. Se freaca untul cu
zahar si cu ouale puse pe rind;
2. Se pune restul de ingrediente, adica praful de copt stis cu lamaie sau lapte, faina si se pune amestecul in tava de chec unsa cu ulei si tapetata cu faina (se poate folosi si hirtie de copt, e mai practica).
3. Se coace 35-40 min, la foc potrivit.
4. Intre timp se topeste ciocolata de menaj la foc mic, si se amesteca cu romul.
5. La sfarsit se imbraca in glazura de ciocolata.
2. Se pune restul de ingrediente, adica praful de copt stis cu lamaie sau lapte, faina si se pune amestecul in tava de chec unsa cu ulei si tapetata cu faina (se poate folosi si hirtie de copt, e mai practica).
3. Se coace 35-40 min, la foc potrivit.
4. Intre timp se topeste ciocolata de menaj la foc mic, si se amesteca cu romul.
5. La sfarsit se imbraca in glazura de ciocolata.
Sursa
foto: stockfood
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu